Epska trka: Hrvat oborio rekord Svjetskog prvenstva

Radiosarajevo.ba
Epska trka: Hrvat oborio rekord Svjetskog prvenstva
Goal.com / Marcelo Brozović

Hrvatska danima slavi svoje junake fudbala koji su odigrali fenomenalnu utakmicu i plasirali se u finale Svjetskog prvenstva. Modrić i društvo su Hrvatskoj napravili najbolju moguću promociju, postali su istinski hit i tema svih svjetskih medija.

Junaka je bilo pregršt, od Perišića i Mandžukića koji su zabijali, pa sve do vođe Luke Modrića. No, Hrvatska ima još jednog junaka o kojem se zapravo malo pisalo, a upravo je on odradio lavovski posao koji je omogućio da tako dobro odigraju.

Riječ je o Marcelu Brozoviću, maratoncu iz veznog reda.

Na početku prvenstva nije bio u početnom sastavu, ali hrvatski selektor Zlatko Dalić ubrzo je shvatio šta mu on donosi pa ga je uvrstio u momčad i pogodio.

Primjerice, u polufinalnoj utakmici fenomenalni Brozović pretrčao nevjerojatnih 16 kilometara i 339 metara protiv Engleza, što je rekord Svjetskog prvenstva.

Bilo ga je po cijelom terenu, zaustavljao je akcije Engleza, zatvarao sve rupe i tako kolegama omogući da mirno grade napade, piše Vecernji.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije