Enver Marić napustio Nadzorni odbor "rođenih": Uvijek ću biti Veležovac

Radiosarajevo.ba
Enver Marić napustio Nadzorni odbor "rođenih": Uvijek ću biti Veležovac
Fudbalski klub Velež obavještava članove, navijače i prijatelje da je primio zahtjev Envera Marića za izuzećem iz Nadzornog odbora.

Razlog su zdrastveni problemi legendarnog golmana zbog kojih većinu svog vremena provodi u Berlinu. Enver Marić je napisao u svom obraćanju:

"Poštovani,
Zbog privatnih i zdrastvenih razloga većinu svog vremena provodim u Berlinu. U Mostaru provodim sve manje vremena, te Vas obavještavam da nisam više u mogućnosti da budem član Nadzornog odbora FK Velež.

Velež je klub moje mladosti, u kojem sam proveo najljepše godine života i gdje sam stasao i kao sportista i kao čovjek. Uvijek i u svakoj prilici za časni dres Veleža davao sam i posljednji atom snage.

Funkciju člana Nadzornog odbora primio sam sa poštovanjem i vjerom da ću, zajedno sa mojim prijateljima Duškom Bajevićem i Džemalom Hadžiabdićem, pomoći Veležu da se opet vrati tamo gdje mu je i mjesto, a to je u vrh bh. fudbala.

Nažalost, zbog navedenih razloga nisam više u stanju obavljati funkciju u NO, te Vas molim da razumijete moje razloge i prihvatite ostavku, i o tome obavjestite javnost i navijače.

Ja ću uvijek biti Veležovac, kakav sam bio i kao igrač, direktor i trener. Istinski ću se radovati svim njegovim uspjesima i ponovnom povratku u Premijer ligu BiH."

FK Velež Mostar, imajući u vidu razloge Envera Marića i zbog ogromnog poštovanja prema legendi Kluba, prihvatio je zahtjev za izuzećem iz Nadzornog odbora.

Uprava "rođenih" zahvaljuje se "letećem Mostarcu" na dosadašnjem angažmanu i velikoj podršci u proteklom periodu, te želi puno zdravlja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije