Engleska preokrenula protiv Hrvatske i "gurnula" je u Ligu B

Radiosarajevo.ba
Engleska preokrenula protiv Hrvatske i "gurnula" je u Ligu B
Foto: EPA-EFE / Harry Kane
Fudbalskar reprezentacija Hrvatske gostovala je danas u posljednjem susretu grupne faze UEFA-ine Lige nacija gostovala je danas kod reprezentacije Engleske na Wembleyu. Slavio je domaćin rezultatom 1:0.

Uoči utakmice bilo je mnogo kombinacija. Remi bez golova dalje je vodio Španiju, a u Ligu B Hrvatsku. Remi s golovima opet je bio dobar za Špance, a u Ligu B bi išli Englezi.

Pobjeda bi garanotvala prvo mjesto i jednim i drugim, a poraz mjesto u Ligi B. Na kraju se završnog turnira Lige nacija domogla Engleska.

U prvih 45 minuta susreta nije bilo golova, iako se igralo u jako visokom ritmu. Hrvatska je povela u 57. minuti susreta preko Kramarića.

Engleska je izjednačila golom Lingarda u 78. minuti, a za veliko slavlje na Wembleyu pogodio je Kane u 85. minuti utakmice.

Učesnici Lige A u sezoni 2020/2021:

Francuska, Holandija, Belgija, Švicarska, Portugal, Italija, Engleska, Španija, Bosna i Hercegovina, Ukrajina, Danska, Rusija/Švedska. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije