Engleska pregazila Panamu i plasirala se u osminu finala Svjetskog prvenstva

Radiosarajevo.ba
Engleska pregazila Panamu i plasirala se u osminu finala Svjetskog prvenstva
Foto: AA / Engleska - Panama
Fudbaleri Engleske slavili su u drugom susretu drugog kola u grupi G protiv reprezentacije Paname rezultatom 6:1 i tako izborili mjesto u osmini finala Svjetskog prvenstva.

Englezi su već nakon prvog poluvremena vodili rezultatom 5:0. Prvi pogodak postigao je Stones nakon kornera i asistencije Trippiera. U 22. minut Kane je s bijele tačke pogodio za 2:0.

Novi pogodak Engleska je postigla u 36. minuti. Asistirao je Sterling, a mrežu Peneda zatresao Lingard. Samo četiri minute kasnije još jedan pogodak. Sjajna akcija Engleza koju završava Stones. U 46. minuti novi penal za "Tri lava". Kane je bio precizan još jednom.

U drugom poluvremenu Englezi su usporili ritam utakmice. Kane je više sretno nego spretno postigao svoj treći pogodak u 46. minuti, dok je Baloy u 78. postigao prvi pogodak za Panamu na svjetskim prvenstvima za konačnih 6:1.

U posljednjem kolu Engleska i Belgija igrat će za prvo mjesto. Obje reprezentacije trenutno imaju gol-razliku 8:2.

Harry Kane je nakon dva kola najbolji strijelac prvenstva s pet postignutih pogodaka, a slijede Lukaku i Ronaldo sa po četiri. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije