Holanđani srušili Engleze i zakazali duel sa Portugalom

Radiosarajevo.ba
Holanđani srušili Engleze i zakazali duel sa Portugalom
Foto: EPA-EFE / Holandija - Engleska

Drugu polufinalnu utakmicu UEFA-ine Lige nacija večeras su u portugalskom Guimaraesu odigrale reprezentacije Engleske i Holandije. Holandija je nakon produžetka slavila rezultatom 3:1. 

Engleska je do vodstva došla u 30. minuti susreta. Mathijs de Ligt je skrivio najstrožiju kaznu, a siguran izvođač bio je Marcus Rashford. Ostalo je do kraja prvog poluvremena 1:0 za reprezentaciju Garetha Southgatea.

U drugom poluvremenu prvu priliku imala je reprezentacija Holandije, ali se sudija nije oglasio nakon što je u šesnaestercu srušen Steven Bregwijn. U 54. minuti susreta prilika na drugoj strani. Glavom je šutirao Jadon Sancho, ali njegov pokušaj odlazi pravo u golmana Holandije.

Samo minutu kasnije prilika za Memphisa Depaya, ali je šutirao ravno u golmana Engleske - Pickforda.

U 73. minuti utakmice Holanđani su došli do izjednačenja. Korner je izveo Depay, a najviši u šesnaestercu Engleza bio je De Ligt. Engleska je do kraja regularnih 90 minuta još jednom slavila, ali je pogodak poništen nakon konsultacije s VAR sobom. Minutu kasnije Holanđani traže jedanaesterac, ali je ovaj put VAR pokvario slavlje "Lala". Ostalo je nakon 90 minuta igre bez pobjednika.

 

 

Holandija je do novog vodstva došla u 97. minuti susreta. Pogriješili su defanzivci Engleske, Pickford je odbranio udarac, a onda je Promes uz pomoć defanzivca Engleske Walkera uspio poslati loptu u mrežu Engleske. Do dva gola prednosti Holandija je došla do dva gola prednosti, a strijelac je bio Promes. 

Portugal je sinoć u prvom polufinalu sa 3:1 slavio protiv Švicarske. Sva tri pogotka za Portugal postigao je fenomenalni Cristiano Ronaldo. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije