Emiliano Sala se prije avionske nesreće otrovao

Anadolija
Emiliano Sala se prije avionske nesreće otrovao
Instagram / Emiliano Sala

Argentinski nogometaš Emiliano Sala (28) i njegov pilot bili su izloženi opasnim razinama ugljen-monoksida, prije nego što se njihov mali avion srušio u Engleskom kanalu, u januaru ove godine, potvrdili su u srijedu britanski istražitelji.

Francuska: Pronađeni dijelovi aviona u kojem je bio fudbaler Emiliano Sala

Tijelo fudbalera pronađeno je i identificirano dvije sedmice nakon nesreće. Tijelo pilota Davida Ibbotsona (59) još uvijek nije pronađeno. 

Iz Sektora za istraživanje nesreća u zraku, navedeno je da je u krvi Sale otkrivena visoka razina COHb (kombinirani proizvod ugljen-monoksida i hemoglobina). 

Razina ugljen-monoksida iznad 50 posto u tijelu može biti opasna po zdravlje i dovesti do napada, gubitka svijesti i srčanih udara. 

Daniel Machover, advokat porodice Sala, rekao je kako taj izvještaj "otvara mnoga pitanja".

Olupina aviona, koji je nestao 21. januara iznad Le Manchea, pronađena je početkom februara u blizini obale ostrva Guernsey. Avion Piper Malibu N264DB bio je na putu iz Francuske za Cardiff, nakon što je argentinski fudbaler ostvario transfer iz Nantesa u velški klub vrijedan 15 miliona funti (oko 17 miliona eura).

Tijelo koje je izvučeno iz olupine aviona identificirano je 6. februara.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije