Emery progovorio o Kolašincu: Evo šta očekujem od njega u narednoj sezoni

O. K.
Emery progovorio o Kolašincu: Evo šta očekujem od njega u narednoj sezoni
Foto: EPA-EFE / Sead Kolašinac

Trener Arsenala Unai Emery komentirao je poziciju Seada Kolašinca u Arsenalu, nakon što je klub iz Londona okončao pripreme u SAD-u.

Kako je istakao, jako je zadovoljan našim reprezentativcem i igrom kojom pokazuje.

"Naš cilj je bio da uigramo ekipu, probali smo sa Ainsleyem (Maitland-Niles) i Seadom u zadnjoj liniji sa četvoricom defanzivaca. Sead se dobro pokazao prošle sezone. Igrao je u našim kombinacijama sa tri defanzivca, igrao je lijevog beka u formaciji 3-5-2 ali i lijevog beka. Jako sam zadovoljan kako je napredovao i on je naša prva opcija kao lijevi bek", kazao je Emery.

Španski trener komentirao je i dolazak Danija Ceballosa odnosno kako će povreda koju je Asensio zaradio na pripremama uticati na transfer.

"Možda su to loše vijesti za nas, mi smo pokušavali da ne forsiramo igrače, ali se Asensio nažalost povrijedio", dodao je Emery.

Također, menadžer Topnika dodao je kako klub želi zadržati Aubameyanga, i kako je jako zadovoljan sa igrom Gabonca i Lacazzeta u napadu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije