Ekipa Liverpoola stigla u Istanbul: Okršaj sa Chelseajem za evropski prestiž

Anadolija
Ekipa Liverpoola stigla u Istanbul: Okršaj sa Chelseajem za evropski prestiž
Foto: AA / Avion sa igračima Liverpoola sletio u Istanbul

Fudbaleri i stručni stožer aktuelnog osvajača Lige prvaka Liverpoola doputovali su danas u Istanbul u kojem će sutra igrati meč Superkupa Evrope, a protivnik im je londonski tim Chelsea koji je aktuelni osvajač Evropa lige

Ekipa Liverpoola je u Istanbul stigla avionom u popodnevnim satima, a prethodno je u grad na Bosforu avionom stigla i grupa navijača, uključujući i porodice fudbalera.

Domaćin UEFA-inog Superkupa na aerodromu je priredio svečani doček za tim Liverpoola.

Stadion turskog superligaša Besiktasa “Vodafone arena“ spremno dočekuje sutrašnji susret UEFA Superkupa između engleskih timova Liverpoola i Chelsea.

Navijači i jednog i drugog tima iz svih dijelova svijeta pristižu u Istanbul, a kapacitet stadiona je oko 42 hiljade mjesta.

Fudbaleri i stručni štab londonskog Chelsea doputovali su kasno sinoć u Istanbul.

Trener londonskih "plavaca" Frank Lampard će u poslijepodnevnim satima održati konferenciju za medije, a nešto kasnije i trening.

Meč Superkupa na rasporedu je sutra u 21 sat, a za oba engleska tima će to biti prilika za osvajanje prvog UEFA trofeja u novoj sezoni.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije