Bh. ekipa sjajna u završnici svjetskog finala: I Neymarov brat navijao za njih

Radiosarajevo.ba
Bh. ekipa sjajna u završnici svjetskog finala: I Neymarov brat navijao za njih
Brat sjajnog brazilskog nogometaša i zvijezde Barcelone Neymara pružio je podršku mladim bh. nogometašima koji su ovih dana učestvovali u završnici svjetskog fudbalskog prvenstva Neymar Jr's five.

Tačnije, Linex ekipa iz Sarajeva dobila je veliku podršku već nakon što su u maju osvojili prvo mjesto u velikom bh. finalu svjetske serije Neymarovih turnira, čime je izborila plasman u Brazil. Među 53 zemlje mladići iz BiH su ostvarili sjajan rezultat, stigavši do četvrtfinala, gdje ih je u pohodu na polufinale zaustavila ekipa iz Angole.

"Nalazili smo se u grupi G s predstavnicima Irske, Australije, Hong Konga, Portugala i Italije. Bili smo prvi u toj fazi nadmetanja. Sve smo pobijedili osim tima koji je dolazio iz Italije. S obzirom da smo promarširali grupom i imali gol razliku 16:1, naredni dan odmjerili smo snage s ekipom iz Grčke u šesnaestini finala, a u toj utakmici smo slavili rezultatom 1:0. Naredni rival dolazio je iz Egipta, a mi smo na kraju bili bolji s uvjerljivih 5:0. U četvrtfinalu nas, je nažalost, zaustavila ekipa iz Angole, od koje smo bili bolje. No, faktor sreće nije bio na našoj strani", kazao je kapiten ekipe Linex Emir Omerhodžić.

Timovi su imale po pet igrača, a utakmice su trajale po 10 minuta. Ekipa koja primi gol, ostajala je sa igračem manje. Emir dodaje kako mnogi učesnici turnira nisu nikada čuli za BiH. Ipak, nakon takmičenja situacija se promijenila.

"U Brazilu smo pričali iz koje zemlje dolazimo, a mnogi su slijegali ramenima kada su čuli za BiH. Dakako, mnogi nisu znali odakle smo, osim nekih evropskih zemalja. No, kada smo odlazili svi su znali za BiH. Vidjeli su ko smo i šta smo. Poslije Brazila imali smo i najviše navijača, ljudi su imali simpatije prema nama zbog humora i šarma. Čak je i Neymarov brat navijao za nas. Zvijezdu Barcelone koja je i organizator ovog turnira nažalost nismo upoznali, ali smo ga vidjeli. Iskustva su nezaboravna, za mene najboljih sedam dana mog života'', kazao je Omerhodžić koji je bio i prvi strijelac svoje ekipe sa sedam postignutih golova.

I brojni drugi članovi ove ekipe ističu kako su u Brazilu doživjeli nezaboravna iskustva, te kako su tamo na sjajan način predstavili svoju domovinu i nogometne vještine koje posjeduju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije