Eduardo da Silva teško povrijeđen u debiju za Legiju

Radiosarajevo.ba
Eduardo da Silva teško povrijeđen u debiju za Legiju
Varšavska Legija odigrala je prijateljsku utakmicu s ekvadorskom Barcelonom, a u duelu koji se igrao u Boca Ratonu na Floridi bivši hrvatski reprezentativac Eduardo da Silva pretrpio je tešku povredu.

U 59. minuti utakmice Eduardo je krenuo da udari glavom ispucanu loptu, a onda ga je Luis Caicedo udario nogom u leđa. Eduardo je nakon udarca ostao ležati na terenu s bolnom grimasom na licu, a onda je nakon par minuta napustio igru.

"Eduardo je dobio udarac koljenom u kičmu, a to mu je najvjerovatnije pomaklo vratni pršljen. Povreda je teža, jer je tijelo u trenutku udarca bilo opušteno, pa nije očekivao tako grub udarac. Osjeća veliku bol, a problemi s kičmom posebno su osjetljivi", rekao je nakon utakmice Romeo Jozak trener Legije.

Eduardo nema sreće s povredama, a svi se sjećaju teške povrede koju je pretrpio igrajući za Arsenal, kada mu je Martin Taylor iz Birminghama slomio članak.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije