Edina Džeku želi najmoćnija žena u fudbalu

Radiosarajevo.ba
Edina Džeku želi najmoćnija žena u fudbalu
Chelseajeva "Čelična lady" Marina Granovskaia odlučila je da bude izuzetno aktivan u zimskom prelaznom roku. Nakon dolaska Rossa Barkleya iz redova Evertona, na meti Plavaca sada je dvojac Rome - Edin Džeko i Emerson.

Granovskaia je direktorica Chelseaja i osoba od povjerenja Romana Abramoviča. Bila je prvo zaposlena u jednoj od njegovih naftnih kompanija kao lični asistent vlasnika Chelseaja.

Nakon što je Abramovič postavio na mjesto direktora jednog od najvećih svjetskih klubova Granovskaia je postala najmoćnija žena u svijetu fudbala.

Diplomirala je 1997. godine na državnom univerzitetu u Moskvi, a odmah je dobila posao u Sibneft naftnoj kompaniji u vlasništvu Romana Abramoviča. Kada je Rus kupio Chelsea preselila se u London, a govori i nekoliko jezika. Nakon preuzimanja direktorske funkcije potpisala je treći najbolji ugovor s jednim proizvođačem sportske opreme u historiji fudbala. Granovskaia je dogovorila ugovor s Nikeom vrijedan 60 miliona funti godišnje.

Navodno je prilikom pregovora s legendom Chelseaja Johnom Terryjem jednom rekla:

"To je ugovor, uzmi ga ili j**eno ostavi", piše Mirror.

Nedavno je ušla u sukob i s Antoniom Conteom menadžerom Chelseaja zbog toga što je Talijan odlučio prekrižiti njenog ljubimca Diega Costu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije