Edin Džeko svijetla tačka, Baždarević ima mnogo razloga za brigu

Radiosarajevo.ba
Edin Džeko svijetla tačka, Baždarević ima mnogo razloga za brigu

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine za manje od mjesec dana igrat će svoju petu utakmicu u okviru kvalifikacija za plasman na Evropsko prvenstvo u Francusku. 

Selektor našeg najboljeg tima, Mehmed Baždarević ima mnogo razloga za brigu. Veliki broj naših reprezentativaca grije klupu, ima i onih koji ne mogu igrati zbog povreda, pa je pred selektorom teška odluka u izboru tima za utakmice s Andorom i Austrijom. Raduje forma kapitena našeg nacionalnog tima, Edina Džeke. 

Engleska, Premiership, 27. kolo: 

Manchester City upisao je novi poraz na Anfieldu. Ovaj put Liverpool je bio bolji rezultatom 2:1. Nas svakako raduje činjenica da je kapiten našeg nacionalnog tima, Edin Džeko, opet zatresao mrežu. Pogodio je u 25. minuti susreta nakon asistencije Aguera. Igru je napustio u 58. minuti kada je na teren istrčao James Milner. 

Muhamed Bešić je poražen sa svojim Evertonom na gostovanju kod londonskog Arsenala rezultatom 2:0. Bešić je na terenu proveo 77 minuta. Zamijenio ga je Steven Naismith. Stoke je na svom terenu ugostio Hull, a Asmir Begović sačuvao je svoju mrežu. Lončari su slavili rezultatom 1:0. 

Italija, Serija A, 25. kolo: 

Miralem Pjanić i njegova Vučica tek će večeras izaći na teren. Roma će na Olimpicu u velikom derbiju ugostiti Staru damu iz Torina. Senad Lulić je još uvijek povrijeđen, pa nije učestvovao u gostujućoj pobjedi Lazija protiv Sassuola (3:0). 

Cesena je s minimalnih 1:0 slavila na svom terenu protiv Udinesea. Milan Đurić odigrao je svih 90 minuta za svoju ekipu. Ervin Zukanović odigrao je svih 90 minuta na poziciji lijevog beka u remiju bez golova s Milanom. Verona je slavila na gostovanju kod Cagliarija, a Ivan Martić odgledao je susret s klupe za rezervne igrače. 

Njemačka, Bundesliga, 23. kolo: 

Vedad Ibišević nije igrao u remiju Hannovera i Stuttgarta (1:1), baš kao ni Mensur Mujdža koji je s klupe odgledao minimalan poraz Freiburga od Leverkusena (1:0). Emir Spahić je odradio kaznu i odigrao je svih 90 minuta za Apotekare. 

Sejad Salihović igrao je prvih 45 minuta u pobjedi Hoffenheima nad Mainzom (2:0), dok je Ermin Bičakčić igrao svih 90 minuta. Paderborn je poražen na gostovanju kod Borussije Mönchengladbach, a Mario Vrančić u igru je ušao u 60. minuti susreta. Werder je u Bremenu poražen od Wolfsburga s visokih 5:3, a Izet Hajrović susret je odgledao s klupe za rezervne igrače. Aalen je poražen od Sandhausena (2:0), a Jasmin Fejzić susret je odgledao s klupe. 

Ostale lige: 

Hajduk iz Splita i Zadar remizirali su na Poljudu rezultatom 2:2, a Avdija Vršajević i Tino Sven Sušić odigrali su svih 90 minuta za svoju ekipu. Sušić se propisno obrukao s jednim velikim promašajem. Edin Višća odigrao je 64 minute u pobjedi Istanbula na gostovanju kod Akhisara, dok je Gaziantep poražen na domaćem terenu od Kasimpase. Ognjen Vranješ je odigrao svih 90 minuta i zaradio je žuti karton. 

Almeria i Deportivo iz La Coruñe odigrali su duel bez golova, a Haris Medunjanin u igru je ušao u 86. minuti susreta. Veliku pobjedu na gostovanju upisao je Rennes protiv Lensa, a Sanjin Prcić susret je odgledao s klupe za rezervne igrače. 

Viktorija Plzen upisala je trijumf protiv Hradec Kralova rezultatom 3:2, a Aidin Mahmutović je igrao do 74. minute susreta. Toni Šunjić nije igrao u porazu Kubana od CSKA Moskve (1:0). Sturm je poražen u Beču od Rapida, a Anel Hadžić je odigrao svih 90 minuta. U 85. minuti susreta zaradio je i žuti karton. Gojko Cimirot nije igrao u duelu Zvijezde i Sarajeva, dok je Goran Zakarić propustio susret u Bijeljini s Radnikom. Ratko Dujković sačuvao je mrežu Zrinjskog u duelu sa Slavijom (2:0).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije