Edin Džeko: Slave ga saigrači, navijači i finansijski direktor Rome

Radiosarajevo.ba
Edin Džeko: Slave ga saigrači, navijači i finansijski direktor Rome
Pogodak Edina Džeke na revanš utakmici osmine finala Lige prvaka protiv Šahtara još se prepričava među navijačima Rome.

Nastavljen je uspješan pohod "vučice" u najcjenjenijem europskom fudbalskom takmičenju, iako je Roma, još u grupnoj fazi, bila totalni autsajder u društvu Atletica i Chelseaja.

Prolazak u četvrtfinale Lige prvaka donio je veliki skok Rome na klupskoj UEFA listi: Giallorossi su se s 37. popeli na 24. mjesto.

Osim saigrača i navijača, golu Edina Džeke protiv Šahtara obradovao se i finansijski direktor Rome. Prihod kluba od ovogodišnje Lige prvaka narastao je na 81 milion eura.

Osim 2,7 miliona eura prihoda od ulaznica protiv Šahtara, Roma ima zagarantovana još najmanje tri miliona po istom osnovu od utakmice četvrtfinala. To je već 84 miliona.

A eventualni plasman u polufinale mogao bi prihod zaokružiti na blizu 100 miliona eura: Još tri miliona od ulaznica utakmice polufinala, 7,5 miliona od UEFA-e, možda i dodatni bonus ako bi Roma otišla dalje od Juventusa… 

Jedno je sigurno: U Rimu mogu planirati budućnost zahvaljujući Edinu Džeki…

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije