Edin Džeko: Odlična prilika da vidimo šta želi novi selektor

Radiosarajevo.ba
Edin Džeko: Odlična prilika da vidimo šta želi novi selektor
Fudbalska reprzentacija Bosne i Hercegovine u petak će u Razgradu odigrati prijateljsku utakmicu s reprezentacijom Bugarske.

Uoči ovog duela kapiten našeg nacionalnog tima Edin Džeko razgovarao je s predstavnicima medija o duelu koji nas čeka u Razgradu.

"Zvanično smo počeli već u januaru, gdje su bili sve novi igrači, a neki od njih su i sada tu sa nama. Ipak, možemo reći da je ovo prvo okupljanje gdje smo svi zajedno i svaka prijateljska utakmica je mnogo bitna prije svega zbog ekipe, novog trenera, da se uigramo i da vidimo šta novi trener želi od nas. Sigurno da će nam ovih nekoliko prijateljskih utakmica kao i Liga nacija dobro doći da se uigramo i spremimo za kvalifikacije", rekao je Džeko.

Džeko je između ostalog napomenuo i da još nije bilo prilike za trening i da će od večeras biti jasnije šta je to što će selektor zahtijevati od njih.

"Tek smo se upoznali, nismo imali još ni jedan trening tako da ne znamo šta tačno selektor želi, ali s obzirom na to kakav je on igrač bio da se naslutiti. Večeras imamo prvi trening i tada zvanično počinje i to sve ostalo na terenu", istaknuo je Džeko.

Na pitanje koliko je bitno da igrači igraju i u svojim klubovima odgovorio je:

"Što više igraš u boljoj si formi to je činjenica, a to je naravno bitno i za utakmice reprezentacije. Ima puno utakmica tokom sezone i najbitnije je da svi dođemo zdravi jer mi nismo jedna od onih velikih reprezentacija koja ima previše izbora, tako da je svaki igrač bitan", rekao je Džeko.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije