#AskDzeko / Dijamant nakon povrede razgovarao s navijačima: Moja karijera je na vrhuncu

10. 05. 2017. u 17:25:00 Radiosarajevo.ba

Shares:90

Iako su iz Rome saopćili kako njihov najbolji napadač u narednih deset dana neće moći istrčati na teren zbog povrede, čime propušta i veliki derbi protiv Juventusa, bh. reprezentativac Edin Džeko smatra kako je ova sezona njegova najbolja u karijeri.

S rekordnim ligaškim golgeterskim skorom od 27 pogodaka, Dijamant je postao jedan od najboljih nogometaša kompletne Serie A, što izaziva sreću među svim ljubiteljima nogometa u našoj državi, piše Football Italia.

"Sretan sam i ponosan, radio sam naporno tokom priprema i u toku sezone. Kada sam u dresu Wolfsburga postigao 36 golova imao sam 22 ili 23 godine, bio sam mladić. To je bilo na početku karijere. Vjerovatno očekujete da igrač kako stari pada u formi, ali sam sretan što je kod mene drugačiji slučaj. Godine nisu važne, morate dati sve od sebe", kazao je bh. reprezentativac za klupsku internet stranicu.

U prvoj sezoni u Romi postigao je samo osam golova, no smatra kako su naporne pripreme i veliki rad doprinijeli sjajnoj igri u ovoj sezoni.

"Ako odigrate loše to je vaša greška, ali je istina i da nisam imao adekvatne pripreme s timom. Bio sam u Manchester Cityju i Pellegriniju rekao da želim da idem. Nisam igrao pripremne utakmice, igrali su protiv Rome i rekao sam da ne želim da igram jer će to biti moj budući tim. Prijateljske utakmice mnogo znače", naglasio je Džeko, a prenosi Football Italia.

Podsjećamo, Džeko se u posljednjem prvenstvenom susretu protiv AC Milana povrijedio zbog čega je ranije morao napustiti teren. Pregledom je utvrđena lakša povreda prepone lijeve noge i očekuje se da odsustvuje s terena deset dana.

NEMA KOMENTARA