Edin Džeko na raskrsnici: Dvije struje pritisnule Dijamanta - ugovor ili rastanak

A. S.
Edin Džeko na raskrsnici: Dvije struje pritisnule Dijamanta - ugovor ili rastanak
Foto: EPA-EFE / Edin Džeko je sjajno kao kapiten vodio BiH do Divizije A

Edin Džeko se ponovo nalazi na nogometnoj raskrsnici. Nogometaš Rome i kapiten naših Zmajeva, prema pisanju Gazzette dello Sport, ponovo je u centru pažnje italijanskih i europskih medija, jer su o njemu počeli ponovo pričati klupski čelnici. 

Dvije struje u Romi, prema pisanju ovog italijanskog dnevnika, zadnjih dana često spominju Dijamanta. 

Jedna struja želi sa Džekom produžiti ugovor do 2021. godine, s tim da bi mu smanjili primanja i plaću. Prema jednoj opciji, Džekina plaća bi iznosila 30, a prema drugoj 50 posto bi bila manja od sadašnje. On je trenutno sa četiri i po miliona eura najplaćeniji igrač Rome.

S druge strane, u klubu postoji druga opcija koja je voljna prodati Džeku. Oni smatraju da klub treba pružiti prostor Patriku Schicku i dati šansu njegovoj dugoočekivanoj "eksploziji".

Edin Džeko kao kapiten Rome   - undefined

Foto: EPA-EFE: Edin Džeko kao kapiten Rome 

U meču sa Španijom, čelnici Real Madrida su gledali Džeku, javio je Goal.com. Da li to nešto govori, saznat ćemo uskoro, s tim da je Džeko od Chelseaja prošle sezone tražio plaću od osam miliona eura godišnje, naglašava Gazzetta. 

Prema pisanju istog lista, osim Reala i ponovo Chelseaja, interesovanje za Dijamanta pokazao je i Arsenal.

Inače, više će se znati nakon subotnje utakmice Serie A u kojoj Roma gostuje u Udinama. Kladionica Mozzart već je dala i kvote za ovaj meč, pa kvota na pobjedu Rome je 1.75. Ostatak ponode kladionice MOZZART možete vidjeti na OVOM  linku.

Dodajmo da je iza Džeke i sjajna sezona u Ligi nacija. U četiri susreta u kojima su Zmajevi ostvarili tri pobjede i remi, Dijamant je postigao tri gola i prvi je strijelac Divizije B, što je novo priznanje za našeg golgetera.

 

 

  

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije