Edin Džeko na ispitu u Austriji, veliki bh. derbi u Londonu

Radiosarajevo.ba
Edin Džeko na ispitu u Austriji, veliki bh. derbi u Londonu
Arhiv / Edin Džeko

Večeras je na rasporedu drugo kolo grupne faze Europske Lige u kojem će igrati klubovi osam bh. nogometaša.

Zmajeve u drugom po kvaliteti europskom razredu predvodi Edin Džeko, kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine, koji će sa svojom Romom gostovati u Austriji. 

Dijamant je u prvom kolu protiv Istanbula (4:0) bio strijelac i asistent, a večeras će gostovati kod ekipe Wolfsbergera.

U ovoj grupi je i drugi naš Zmaj - Edin Višća, koji će pokušati sa svojim Istanbulom protiv Borussije M'gladbach popraviti blijedu utisak sa otvaranja europske lige. 

Asmir Begović je treći naš internacionalac koji će nastupiti večeras. Kao što je poznato, Begović će braniti od prvem minute za Qarabag, a to će mu biti peti nastup za novi klub u kojem je na posudbi iz Bornemoutha do januara 2020. Qarabag igra u gostima kod Dudelangea iz Luksemburga.  

Na teren bi trebao večeras istrčati i Sead Kolašinac. On će u dresu Arsenala dočekati Standard Liege za koji nastupa Gojko Cimirot. Kolašinac je na premijeri igrao 80 minuta za Topnike, dok je Cimirot svih 90 minuta proveo na terenu u pobjedi nad portugalskom Vitorijom. 

Eldar Ćivić, Zmaj iz redova Ferencvarosa, nije igrao u duelu protiv Espanyola, ali bi mogao večeras upisati minutažu u duelu sa Ludogoretsom. 

Bivši Zmaj Senad Lulić dočekuje Rennes, a posljednji naš internacionalac koji bi trebao večeras zaigrati je Mateo Sušić. Zvijezda Cluja mogao bi biti osvetnik Sarajeva, s obzirom na to da igra protiv Celtica, koji je izbacio tim s Koševa u Ligi prvaka. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije