Edin Džeko, moguće pojačanje za Everton

Radiosarajevo.ba
Edin Džeko, moguće pojačanje za Everton
AS Roma / Edin Džeko na treningu
Kako se bliži odlazak Romelua Lukakua s Goodison Parka, trener Karamela Ronald Koeman traži nova pojačanja za predstojeću sezonu.

Prema pisanju otočkih medija, Holanđanin je već u velikoj mjeri trošio tokom prijelaznog perioda, ali još uvijek nema kvalitetnih opcija u napadu. Kupovina Sandra Ramizera nije dovoljna da se popuni praznina koju će ostaviti 24-godišnji Belgijanac Lukaku.

Imajući ovo na umu, Everton bi trebao razmišljati o kupovini kvalitetnijeg napadača s iskustvom igranja u Premier ligi. Upravo se Koeman počeo interesirati za napadača Rome i reprezentativca Bosne i Hercegovine Edina Džeku.

Ovaj 31-godišnji as Rome igrao je fantastično u Seriji A prošle sezone, postigavši 39 golova u 51 utakmici u svim takmičenjima.

Visoki bosanskohercegovački napadač nevjerovatno je snažan u zračnim duelima, a njegovo iskustvo u mečevima imalo bi snažan utjecaj na Everton, posebno ako Koeman uvede direktni stil igre u svoj tim.

Džeko je već iskusan u Engleskoj, proveo je četiri godine s Manchester Cityjem, tako da neće biti potreban period privikavanja.

Roma će sigurno biti nerado prodati napadača, ali će Everton biti “naoružan” sa 75 do 90 miliona funti od transfera Lukakua, što će im omogućiti kupovinu Džeke.

Međutim, 31-godišnjak ima još tri godine na svom trenutnom ugovoru u Rimu, tako da će Karameli sigurno morati ponuditi veliki transfer iznos za bh. internacionalca.

Engleski mediji zaključuju da bi Koeman napravio pravi potez dovođenjem Džeke u Premier ligu, jer bi ovo pojačanje promijenilo odnos snaga u idućoj sezoni.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije