Moskovljani na koljenima: Fantastični Džeko srušio CSKA na Olimpicu

Radiosarajevo.ba
Moskovljani na koljenima: Fantastični Džeko srušio CSKA na Olimpicu
Foto: EPA / Edin Džeko
Odigrano je još šest utakmica trećeg kola UEFA-ine Lige prvaka, a još jednu fantastičnu partiju upisao je Edin Džeko u dresu svoje Rome.

Nakon što je "spakovao" tri gola protiv Viktorije Plzen, Džeko je večeras protiv CSKA Moskve postigao dva gola i upisao asistenciju u pobjedi Rome nad CSKA Moskvom rezultatom 3:0. 

Prvi pogodak Džeko je postigao nakon pola sata igre. Odlično su kombinovali fudbaleri Rome, a kapiten našeg nacionalnog tima nakon asistencije Pellegrinija pogodio je mrežu Armejaca iz Moskve. Samo 13 minuta kasnije Džeko je opet strijelac. Ovaj put našem reprezentativcu asistirao je El Shaarawy. Konačnih 3:0 postavio je Under i to nakon asistencije Džeke u 50. minuti utakmice.

Derbi večeri odigrali su Manchester United i Juventus na Old Traffordu. U susretu koji je obilježio povratak Cristiana Ronalda na Old Trafford gosti su slavili rezultatom 1:0. Jedini pogodak za Staru damu iz Torina postigao je Dybala u 17. minuti susreta. Miralem Pjanić je odigrao svih 90 minuta za goste.

Hoffenheim je na svom terenu dočekao Lyon. Gosti su poveli u 27. minuti preko Traorea, a rezultat prvog poluvremena (1:1) postavio je Kramarić u 33. minuti susreta. Isti igrač donio je prednost domaćim nakon dvije minute igre, ali je Lyon do preokreta došao golovima Ndombelea u 59. i Depaya u 67. minuti. Konačnih 3:3 postavio je Joeliton. Ermin Bičakčić je igrao do 73. minute. 

Manchester City je slavio protiv Šahtara u gostima s 3:0, a golove su postigli David Silva, Laporte i Bernardo Silva.

Real Madrid je na svom terenu ugostio Viktoriju Plzen, a domaćin je na kraju upisao trijumf rezultatom 2:1. Golove za domaće postigli su Benzema i Marcelo, dok je za goste pogodio Hrosovsky.

Ajax je u 93. minuti došao do pobjede nad Benficom, a pogodak je postigao Mazraoui. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije