Edin Džeko 11. najbolji fudbaler 2017. godine

Radiosarajevo.ba
Edin Džeko 11. najbolji fudbaler 2017. godine
Foto: EPA / Ilustracija
Britanski Sky Sports proglasio je najbolje fudbalere svijeta u 2017. godini, a kapiten fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko zauzeo je visoko 11. mjesto.

"Bivši napadač Manchester Cityja našao je svoj dom u Rimu, a prošle sezone bio je najbolji strijelac Serije A sa 29 golova, a u svim takmičenjima postigao je 39 golova. Postigao je i šest golova u prvih pet utakmica nove sezone i završio je na 28. mjestu u izboru za Zlatnu loptu", navodi Sky Sports.

Za najboljeg Sky Sports je proglasio Lionela Messija fudbalera Barcelone. U 2017. godini Messi je postigao 40 golova i skupio 12 asistencija. Drugi je Harry Kane, treći Neymar, dok je Cristiano Ronaldo tek na četvrtom mjestu. Ispred Džeke su još Christian Eriksen, Dries Mertens, Romelu Lukaku, Kevin De Bruyne, Saul Niguez i Robert Lewandowski.

Iza našeg reprezentativca ostali su Lorenzo Insigne, Edinson Cavani, Paulo Dybala, Kylian Mbappe, Eden Hazard, Isco, Dele Alli, David Silva i Alexis Sanchez.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije