Senzacija iz tabora Vučice: Roma spasila bod i zadržala Džeku

Radiosarajevo.ba
Senzacija iz tabora Vučice: Roma spasila bod i zadržala Džeku
Zaostala utakmica serije A Sampdoria – Roma najavljivana je kao posljednji nastup Edina Džeke u dresu "Vučice", no uoči prvog sudijskog zvižduka na stadionu Luigi Ferraris stigla je bomba.

Ramón Rodríguez Verdejo Monchi, sportski director Rome, saopćio je da kapiten bh. reprezentacije neće preći u Chelsea.

"Roma, kao i svaki svjetski klub, saslušat će ponude, ne samo za Edina, već za bilo kojeg igrača. Trenutno je Džeko u Romi i sve ostalo je nebitno. To znači da ponuda Chealseja nije bila dovoljno interesantna", rekao je Monchi.

Koliko je ovo utjecalo na Džeku teško je reći jer je Roma u Genovi nastavila seriju slabih igara. Džeko se uklopio u sivilo zaradivši žuti karton nakon oštrog starta i prigovora sudiji Orsatu.

U finišu prvog poluvremena Sampdoria je povela: Quagliarella je s bijele tačke savladao Beckera za vodstvo domaćina 1:0.

Kada se činilo da će Roma zabilježiti poraz, u posljednjim trenucima ukazao se... Edin Džeko! Bh. dijamant je glavom savladao Viviana i spasio bod Romi za konačnih 1:1.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije