Džeko upitan za meč: Rimska Vučica dočekuje Kraljeve iz Madrida

Radiosarajevo.ba
Džeko upitan za meč: Rimska Vučica dočekuje Kraljeve iz Madrida
Foto: EPA-EFE / Edin Džeko i Eusebio Di Francesco
U sklopu grupe G Lige prvaka u nogometu, u Rimu se igra veliki derbi u kojem se sastaju domaća AS Roma i Real iz Madrida.

Romi je za potvrdu plasmana dovoljan i remi, a Realu matematički treba pobjeda, iako je zaista teško očekivati da bi i u slučaju poraza u Rimu, moglo biti problema. Ne smije se zaboraviti ni borba za prvo mjesto između ovih rivala, koji imaju po devet bodova i Madriđani bi s pobjedom osigurali prvu poziciju. U prvom ogledu je u Madridu bilo 3:0 za Real.

Blagi favorit u večerašnjoj utakmici prema kladionici Mozzart jeste Real i kvota na pobjedu Kraljeva iznosi 2.15, kvota na pobjedu Vučice iznos 3.35, dok se neriješen rezultat "plaća 3.45. 

Roma je glavni dio posla u Ligi prvaka obavila sa dvije pobjede nad CSKA, a posebno vrijedna je bila ona gostujuća. Sa ta tri boda su sebi osigurali mirnu završnicu i u preostala dva kola im treba još jedan bod, a možda ni to neće biti potrebno. Nisu se odrekli ni borbe za prvo mjesto, što donosi lakši žrijeb u osmini finala. 

Edin Džeko je pod velikim znakom pitanja za večerašnji susret, javlja Marca.

Dodaje da se naš reprezentativac povrijedio na posljednjem treningu Rome uoči utakmice, a navodno se “Dijamant” žalio na bolove u zadnjoj loži.

Real je u subotu opet posrnuo u prvenstvu i jasno je da ni novi trener nije uspio napraviti neka bitna poboljšanja...

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije