Džeko: Totti je najveći igrač kojeg je Roma ikada imala

AA
Džeko: Totti je najveći igrač kojeg je Roma ikada imala
Edin Džeko, kapiten fudbalske reprezentacije BiH u razgovoru za klupsku televiziju njegove Rome prisjetio se oproštaja legende “vučice“ Francesca Tottija.

Tom prilikom istakao je da mu je drago što je imao priliku igrati sa Tottijem, koji je za njega najveći igrač kojeg je Roma ikada imala, prenosi Anadolu Agency (AA).

Totti je posljednju utakmicu za Romu, jedini klub čiji dres nosio u karijeri, odigrao na kraju prošle sezone protiv Genoe.

"Trebala nam je pobjeda da bi bili drugi i plasirali se u Ligu šampiona. Primili smo gol nakon 15 minuta, ali smo brzo izjednačili. Onda smo poveli s 2:1 i mislio sam da je pobjeda naša, ali smo primili još jedan gol. Srećom Diego Perotti postigao je gol i to nam je omogućilo da dostojanstveno ispratimo Tottija", kaže Džeko za TV Roma i nastavlja:

“Svi navijači su bili sretni zbog pobjede, ali i tužni jer se pozdravljaju sa najboljim igračem kojeg je Roma ikada imala. Drago mi je što sam mogao igrati s njim. Šteta je što nisam igrao s njim ranije, kada je bio mlađi, jer bi s njim postigao još više golova. Imao sam sreću da sam igrao s njim dvije godine, ali svako mora završiti karijeri prije ili kasnije. To nije lako. Ne želim ni razmišljati o tome kada ću završiti karijeru, prva godina nakon toga mora biti jako teška.“

Totti je ponikao u omladinskom pogodnu Rome za koju je prvi profesionalni ugovor potpisao 1992. godine, kada mu je bilo 16 godina. Iste godine je i debitovao za prvi tim rimskog kluba, a oprostio se na kraju prošle sezone. Za Romu je odigrao 786 takmičarskih utakmica, te postigao 307 golova. Za reprezentaciju Italije upisao je 58 nastupa uz devet pogodaka.  

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije