Džeko se ispromašivao u minimalnoj pobjedi Rome, Lazio savladao Atalantu

Radiosarajevo.ba
Džeko se ispromašivao u minimalnoj pobjedi Rome, Lazio savladao Atalantu
/ Foto: AS Roma
Danas je odigrano šest utakmica 20. kola Serije A, a favoriti su uglavnom ostvarili pozitivne rezultate.

Borba za Ligu prvaka bit će ove sezone jako interesantna u Seriji A, a mnogo je ekipa koje igraju relativno konstantno i drže se blizu pozicije koja vodi u elitno evropsko takmičenje, piše Sport1.

U derbiju takvih timova sastali su se Lazio i Atalanta, a domaći tim je slavio sa 2-1, čime je nastavio sa serijom pozitivnih rezultata. Atalanta je povela pogotkom Andree Petagne, a u finišu prvog poluvremena poravnao je Sergej Milinković-Savić, koji je pogodio nakon centaršuta Senada Lulića. Do kraja meča, Lazio je poslije jedanaesterca Cire Immobilea uspio doći do pobjede od 2-1. Ervin Zukanović je odigrao 78 minuta utakmice.

Roma je sa minimalnih 1-0 savladala Udinese na gostovanju, čime je nastavila sa pozitivnim rezultatima prolaziti seriju teških utakmica, ali čini se da Roma nema kvalitet da ozbiljnije zaprijeti Juventusu u borbi za sam vrh tabele te da bi joj maksimum mogao biti plasman u Ligu prvaka. Romi je pobjedu u današnjem meču donio Radja Nainggolan pogotkom u 12. minuti susreta, a do kraja meča se Džeko ispromašivao, ali Udinese nije uspio kazniti njegove promašaje. 

Napoli je sa uvjerljivih 3-1 savladao Pescaru, čime je nastavio praviti pritisak na svoje konkurente. Lorenzo Tonelli je doveo Napoli u vodstvo, a do kraja meča su golove postigli još Marek Hamsik i Dries Mertens. Gosti su u sudijskoj nadoknadi preko Gianluce Caprarija smanjili uvjerljiv poraz.

Palermo će naredne sezone vjerovatno igrati u Seriji B, pošto ih je na gostovanju Sassuolo razbio sa 4-1. Robin Quaison je doveo goste do ranog vodstva, ali već do poluvremena, Andrea Ragusa i Alessandro Matri su preokrenuli rezultat u korist domaćina, da bi do kraja meča Matri sa još jednim pogotkom i Matteo Politano postavili konačnih 4-1. Mato Jajalo odigrao je svih 90 minuta za Palermo, ali neće biti zadovoljan svojim nastupom. 

Sampdoria i Empoli odigrali su najnezanimljiviji dio današnjeg programa Serije A. Meč je okončan rezultatom 0-0, što više odgovara Empoliju, koji je u borbi za opstanak sve sigurniji. U prvom susretu današnjeg programa, Cagliari je sa 4-1 savladao Genou, dok će derbi kola večeras odigrati Fiorentina i Juventus. 

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije