Džeko uoči meča s Liverpoolom: Plasman u finale bio bi ispunjenje sna

Radiosarajevo.ba
Džeko uoči meča s Liverpoolom: Plasman u finale bio bi ispunjenje sna
Fudbaleri Rome iznenadili su fudbalski svijet plasmanom u polufinale Lige prvaka nakon što su u četvrtfinalu bili bolji od Barcelone. Ekipa našeg Edina Džeke vjeruje da može do finala, a prepreka za ispunjenje cilja bit će im Liverpool.

U polufinalu Roma igra protiv Liverpoola, a prvi meč igra se sutra na Anfieldu.

Jasno je da će se sutra najviše očekivati od kapitena bh. reprezentacije koji ima iskustva igranja protiv Liverpoola dok je još bio član Manchester Cityja.

Uoči ovog meča Edin Džeko je govorio za službenu stranicu UEFA-e i to na bosanskom jeziku.

"Utakmice s Liverpoolom će biti najvažnije u sezoni. U 180 minuta igre možemo izboriti finale o kojem svi sanjamo, ali neće biti lako. Liverpool je snažan tim i ima trenera koji da igra ofanzivno poput nas", rekao je Džeko.

"Ne mislimo još uvijek o finalu, jer imamo dva teška meča protiv Liverpoola. Plasman u finale bio bi ispunjenje sna, ali moramo ići korak po korak. Dvije teške utakmice nas očekuju protiv Liverpoola i definitivno oba tima imaju isti cilj, a to je finale", dodao je Edin Džeko.

Podsjećamo, prvi polufinalni susret Lige prvaka u nogometu između Liverpoola i Rome igra se u utorak na Anfieldu s početkom u 20:45 sati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije