Džeko bolji od Ibrahimovića, a može oboriti i Ševčenkov rekord

Fena
Džeko bolji od Ibrahimovića, a može oboriti i Ševčenkov rekord
Napadač nogometne reprezentacije BiH, Edin Džeko, na pragu je obaranja novog rekorda, kada je riječ o broju postignutih golova u kvalifikacijama za Svjetska prvenstva na tlu Europe.

Kako prenosi Fena, popularnom dijamantu do obaranja ovog rekorda preostalo je da postigne još svega sedam golova, čime bi postao najbolji u društvu sjajnih nogometaša.

Kapiten bh. selekcije u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Južnoj Africi 2010. godine postigao je devet golova, dok je u kvalifikacijama za Brazil 2014. postigao deset golova, dodavši jedan u ovim kvalifikacijama na utakmici protiv Estonije.

Ukupno gledano Džeko je na brojci od 20 postignutih golova, što je za šest golova manje u odnosu na do sada najefikasnijeg igrača u kvalifikacijama za Svjetska prvenstva, Andriya Ševčenka, koji je sa 26 golova najbolji europski strijelac u kvalifikacijama.

Za drugo mjesto na listi najboljih europskih strijelaca u kvalifikacijama za Svjetska prvenstva i 20 golova Džeko je odigrao svega 24 utakmice, dok je Ševčenko morao odigrati 16 utakmica više za šest golova više, prenosi portal Goal.

Još jedan podatak, kojim bi se Dijamant, ali i svi navijači bh. tima trebali ponositi jeste da je Džeko na listi iza sebe ostavio neke od najboljih nogometaša svijeta, kao što su Pauleta iz reprezentacije Portugala ili slavni Šveđanin Zlatan Ibrahimović, koji imaju po gol manje od njega.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije