Džeko u zadnjim minutama propustio 2 šanse: Derbi Rome s Laziom bez golova

Radiosarajevo.ba
Džeko u zadnjim minutama propustio 2 šanse: Derbi Rome s Laziom bez golova
Foto: EPA / Edin Džeko
U derbiju Vječnog grada snage su na Olimpicu u 32. kolu talijanske Serije A odmjerili Roma naših Edina Džeke i Lazio Senada Lulića. Međutim utakmica je završila s 0:0.

Dvije ekipe u utakmicu su ušle u različitim raspoloženjima. Roma je napravila veliki povratak protiv Barcelone i izborila mjesto u polufinalu Lige prvaka, dok je u četvrtfinalu Europske lige nakon pobjede rezultatom 4:2 na Olimpicu, Lazio poražen u Austriji od Salzburga rezultatom 4:1. Tako su se Nebeskoplavi oprostili od Europe. 

Roma je imala više prilika za pobjedu. Sam Džeko je u zadnjim minutama imao dvije 100-postotne šanse. U 37. minuti Peres se nakon majstorske asistencije Nainggolana našao oči u oči sa Strakošom s desne strane, šutirao u suprotni kut, ali je pogodio lijevu stativu.

U 58. minuti Džeko je s desne strane pokušao pogoditi suprotni kut, ali je lopta otišla pored desne stative. Lazio je u drugom poluvremenu lovio gol, a Roma se uglavnom branila

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije