Džeki zabranjeno fotografisanje: Poznati reper "baca" prokletstvo fudbalskim velikanima

Radiosarajevo.ba
Džeki zabranjeno fotografisanje: Poznati reper "baca" prokletstvo fudbalskim velikanima
Foto: Screenshot / Drake i prokletstvo

Rimska Vučica zabranila je svojim fudbalerima do kraja sezone fotografiranje sa poznatim reperom i glumcem Drakeom. Razlog je navodno prokletsvo koje je ovaj muzičar navukao na sebe, a koje se ispoljava na fudbalskim klubovima širom svijeta.

Naravno, u pitanju je šala fantastičnog administratora koji je zadužen za oficijelni Twitter profil Rome na engleskom jeziku. Zbog načina na koji on obavlja svoj posao, sa puno šala, ali i profesionalnosti Roma je dobila veliki broj navijača širom svijeta. 

Ipak, znamo svi da u svakoj šali ima malo istine... 

Layvin Kurzawa je posljednji fudbaler kojeg je pogodilo Drakeovo prokletstvo. Njegov PSG koji teško gubi u Ligi 1 poražen je od Lillea sa čak 5:1 odmah nakon što je pozirao sa Kanađaninom.

Manchester United prokletstvo je osjetio nakon što je fotografiju s Drakeom objavio Paul Pogba, a Arsenal nakon što je isto napravio Pierre-Emerick Aubameyang. United je ispao od Wolverhamptona u FA Kupu, a Arsenal je poražen od Evertona.

Uoči prve utakmice između Tottenhama i Manchester Cityja s Drakeom je fotografiju objavio Kun Aguero, a potom je promašio jedanaesterac, a City je izgubio 1:0. Ranije je i Dortmundov Sancho objavio fotografiju s Drakeom, a Bayern je razbio Borussiju s 5:0.

Nije tu kraj. Drake je bio u svlačionici Conora McGregora uoči borbe Irca s Khabibom Nurmagomedovom. Svi znamo kako se to završilo. Međutim najsmješniji trenutak dogodio se kada je Drake pokušao skinuti prokletstvo time što je uoči dvije utakmice NFL-a obukao majicu s grbovima sva četiri kluba koja igraju.

Obje utakmice otišle su u produžetak, a svi su prokomentarisali da zbog toga prokletstvo nije skinuto.

Novi test je prvog juna. Svjetski bokserski prvak Anthony Joshua objavio je fotografiju s Drakeom i napisao:

"Vrijeme je da se skine kletva".

Joshua se bori sa Jarredom Millerom. Zanimljiva informacija za sujevjerne kladioničare s obzirom na to da će Miller biti veliki favorit u ovom meču.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije