Dvojica navijača u toaletu stadiona čekali derbi s Arsenalom

Anadolija
Dvojica navijača u toaletu stadiona čekali derbi s Arsenalom
EPA / Ilustracija
Dvojica navijača Manchester Uniteda proveli su noć sa petka na subotu u toaletu stadiona Old Trafford kako bi gledali veliki derbi sa Arsenalom.

Navijači su u petak bili u turističkom obilasku stadionu i uspjeli su da se odvoje od grupe, te se sakriju u jednom od toaleta. Na njihovu žalost, kako pišu britanski mediji, pronađeni su u subotu ujutru u toaletu, prilikom sigurnosne provjere tribina i svih prostorija na stadionu. Ipak, policija je odlučila da ih ne uhapsi.

Iz Manchester Uniteda su rekli da nije postojao rizik da dva spomenuta navijača prisustvuju derbiju sa Arsenalom, koji je završen rezultatom 1:1.

Njih dvojica su prošla pretrage detektora metala prije turističkog obilaska Old Trafforda.

Ovaj incident dogodio se šest mjeseci nakon što je utakmica Uniteda i Bournemoutha prolongirana za kratko vrijeme, jer je u jednom od stadionskih toaleta pronađen sumnjiv paket. Ispostavilo se da je riječ o lažnom eksplozivu koji je ostao nakon sigurnosne vježbe koja se održala ranije tokom sedmice.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije