Duško Bajević: Bosna i Hercegovina ne može bez Veleža

A. S.
Duško Bajević: Bosna i Hercegovina ne može bez Veleža
Foto: Radiosarajevo.ba / Duško Bajević u Mostaru

Duško Bajević, legendarni igrač Fudbalskog kluba Velež, stigao je danas u Vrapčiće na proslavu ulaska Rođenih u Premijer ligu BiH.

Dočekan aplauzima više od 6.000 navijača, Bajević je za Radiosarajevo.ba govorio o atmosferi koja ga je vratila u vrijeme kada je zajedno sa ostalim igračima Veleža krajem 80-tih godina pronosio slavu Rođenih u bivšoj Jugoslaviji i cijeloj Europi.

"Ovo je prekrasno... Zaista sam fasciniran svim što sam vidio. Odmah da kažem Premijer liga ne može bez Veleža, a i Bosna i Hercegovina ne može bez Rođenih. Uz Velež sam uvijek bio i to niko nikada neće promijeniti", kaže Princ sa Neretve za Radiosarajevo.ba.

Bajević je posebno bio oduševljen navijačima.

"Vidite ove divne ljude, koji si danas došli podržati Velež... Oni su uz ovaj klub cijelu sezonu i nagrada je stigla... Naredne sezone igrat će u Premijer ligi... I očekujem sa budu uz klub i narednih godina", dodao je Bajević.

Mnogi navijači u BiH znaju kakav je status Velež imao u bivšoj Jugoslaviji, pa i Europi... Bajević se nada da će doći to vrijeme ponovo.

"Znam da je teško ponoviti neke rezultate Veleža iz prošlih vremena, ali treba biti uporan. Pored ovih navijača sve je moguće", nastavlja Duško, koji trenutno uživa veliki ugled i u NSBiH.

Bajević se iz Grčke vratio u Mostar...

"Dole (Grčka, op. a.) sam samo u penziji, pratim malo dešavanja i to je sve", priča Bajević.

BiH i Grčka su u borbi za Euro 2020... Bajević je bio u Zenici kada su se Grci provukli pored vodstva Zmajeva od 2:0.

"I dalje vjerujem da će BiH, uz Italiju igrati na Euru 2020", podvukao je za kraj Duško Bajević za Radiosarajevo.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije