Duel engleskih velikana za evropski vrh

Radiosarajevo.ba
Duel engleskih velikana za evropski vrh

Večeras se na Vodafone areni u Istanbulu igra Superkup Evrope, a sastat će se pobjednici Lige prvaka i Evropske lige iz prošle sezone, Liverpool i Chelsea.

Tako će engleski timovi još jednom odmjeriti snage na evropskoj sceni i podsjetiti nas na njihovu dominaciju iz prošle sezone, pošto su finala oba takmičenja igrali engleski timovi.

Ipak, ova utakmica vjerovatno za oba tima dolazi u pomalo nezgodnom trenutku. Morali su na dalek put iz Engleske, gdje je sezone tek počela prošlog vikenda, a 2. kolo se igra već za tri dana.

Naravno, Liverpool ulazi kao favorit u ovu utakmicu, ali i Chelsea sigurno ima šta za reći.

Redsi su na sjajan način otvorili sezonu u Premier ligi, pošto su pobijedili Norwich sa laganih 4:1, dok je Chelsea imao pravu noćnu moru na Old Traffordu protiv Uniteda, koji ga je razbio sa 4:0.

Ekipa Jurgena Kloppa je propustila prvu šansu za osvajanje trofeja u novoj sezoni, pošto je u Community Shieldu poražena od Manchester Cityja, pa će im ovo biti nova šansa da “pojačaju” svoju kolekciju.

S druge strane, Franku Lampardu bi jedan ovakav trofej mnogo značio za početak njegove karijere na klupi Chelseaja.

Večerašnji meč počinje u 21 sat.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije