Došlo vrijeme da se rastanu džentlmen i Stara dama: Buffon odlazi iz Juventusa

Radiosarajevo.ba
Došlo vrijeme da se rastanu džentlmen i Stara dama: Buffon odlazi iz Juventusa
Jedan od najboljih, a po nekim ocjenama i najbolji golman svijeta svih vremena Gianluigi Buffon (40) napustit će Juventus na kraju sezone. Došlo je vrijeme da se džentlmen i Stara dama pozdrave i da im se, barem privremeno, putevi raziđu.

"Naredne sedmice, nakon nekoliko dana razmišljanja donijet ću definitivnu odlulu. Prije 15 dana već sam bio penzionisan, a sada više nisam siguran. Dobio sam neke ponude i izazove. Neke su ponude da nastavim karijeru, a druge su da ostanem u fudbalu, ali van terena. Najvažnija ponuda za nastavak karijere van terena došla je od Juventusa", rekao je Buffon na press konferenciji.

Utakmica sa Veronom, na kojoj će Juventus pred domaćim navijačima proslaviti sedmu uzastopnu titulu prvaka Italije bit će posljednja za Buffona u dresu kluba u kojem je proveo više od 17 sezona.

Na press konferenciji koja je još uvijek u toku Buffon je u društvu Juventusovog predsjednika Andree Agnelija objavio da se oprašta od dresa kluba iz Torina.

Buffon je s Juventusom osvojio 11 titula prvaka Italije, ali su zbog afere Calciopoli dva trofeja Juventusu oduzeta. Kup Italije osvajao je četiri puta, a Superkup pet puta. Sa reprezentacijom Italije bio je prvak svijeta 2006. godine, a kada je Juventus izbačen u Seriju B, odlučio je ostati u klubu i pokazati da pravi džentlmen ne napušta svoju damu u najtežim trenucima.

Buffon je aktivan fudbaler već 23 godine, a igrao je za Parmu i Juventus. U Juventus je došao 2001. godine za 52 miliona eura, čime je postao najskuplje plaćen golman svih vremena, a rekord drži još uvijek. 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije