Dogovorene tri utakmice: FK Željezničar će pripreme održati u Antaliji

Radiosarajevo.ba
Dogovorene tri utakmice: FK Željezničar će pripreme održati u Antaliji
FK Željezničar će sa pripremama za narednu polusezonu krenuti 8. januara, a glavni dio priprema će odraditi u Antaliji.

Prozivka fudbalera je zakazana za 8. januar na Grbavici. Ljekarski pregledi će se obaviti 10. i 11. januara, a potom će Plavi trenirati u Sarajevu. U slučaju nepovoljnih vremenskih prilika ekipa će otputovati u Međugorje. Na glavni dio priprema Željo putuje 24. januara u Antaliju, a povratak je zakazan za 6. februar.

U Turskoj će Plavi odigrati tri utakmice. Prvu provjeru će igrati 27. januara protiv bugarskog Etara iz Velikog Tarnova. Druga utakmice se igra 31. januara sa slovačkom Dunajskom Stredom, a posljednja provjera u Turskoj se igra 4. februara protiv ukrajinske Zorye.

Etar Veliko Tarnovo se takmiči u Prvoj ligi Bugarske, a trenutno je 12. na tabeli. Dunajska Streda, protivnik protiv kojeg su Plavi igrali prije dvije godine, je na četvrtom mjestu slovačke prve lige. Zorya je ukrajinski premijerligaš, a ove sezone su na jako dobrom četvrtom mjestu.

Podsjetimo, prva utakmica proljetnog dijela prvenstva na rasporedu je 17. februara kada će ovaj tim gostovati kod Krupe.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije