... / Dodik obećao fudbalskom klubu u BiH donaciju od 100.000 KM

20. 08. 2019. u 13:34:00 Radiosarajevo.ba

Shares:0

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je jučer na obilježavanju 100 godina postojanja Fudbalskog kluba Tekstilac u Derventi da je ovaj jubilej značajan ne samo za klub već i za lokalnu zajednicu.

Dodik je obećao i donaciju od 100.000 KM iz sredstava RS.

“Činjenica da je održavan duh sporta i u najtežim godinama istorije iza nas govori da su ljudi imali visoku svijest o tome da se na ovaj način okupe i stvaraju pozitivnu atmosferu i sinergiju“, rekao je Dodik novinarima na Gradskom stadionu u Derventi gdje je odigrana i revijalna utakmica između domaćina i veterana FK Crvena zvezda iz Beograda.

On je naglasio i da Derventa bilježi najbolje dane u ekonomskom razvoju zahvaljujući ljudima okupljenima oko načelnika Milorada Simića.

Reljić iz FK Tekstilac  se zahvalio na dodijeljenom priznanju i obećanim novčanim sredstvima.

“To nas obavezuje da nastavimo da radimo i da se borimo, a sa tim novcem znaćemo šta uraditi i graditi”, rekao je Reljić.

Načelnik opštine Derventa Milorad Simić izrazio je zadovoljstvo što je imao priliku da učestvuje u obilježavanju 100 godina postojanja Kluba.

“Kada nešto traje 100 godina to je više od igre. To je velika stvar, a u našoj lokalnoj zajednici obilježavali smo i druge jubileje od 100 godina“, rekao je Simić.

Revijalnoj utakmici prisustvovao je i ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić, načelnik opštine Brod Ilija Jovičić, te veći broj ljubitelja fudbala.

Fudbalski klub Tekstilac iz Dervente najstariji je učesnik Prve lige RS. Ove sezone u krugu su favorita za plasman u Premijer ligu BiH.

NEMA KOMENTARA