Dobri ljudi, pokažite pravo lice: Bivšem igraču FK Željezničar potrebna pomoć

Radiosarajevo.ba
Dobri ljudi, pokažite pravo lice: Bivšem igraču FK Željezničar potrebna pomoć
Facebook / Dragan Vlaški iz igračkih dana

Sjećate se legende Fudbalskog kluba Željezničara Dragana Vlaškog?  Oni koji pomnije prate dešavanja na Grbavici, Vlaškog pamte ga kao igrača Plavih koji je igrao za naš najtrofejniji klub 70-tih i 80-tih godina prošlog stoljeća.   

Ljubitelji malog nogometa Dragana se sjećaju iz kultnog FIS-a, gdje je u dresu Verone, najtrofejnijeg haklerskog kluba u glavnom gradu BiH, osvajao niz trofeja i priznanja. Godina je važio za jednog od najboljih igrača malog nogometa.

Draganu Vlaškom je potrebna pomoć dobrih ljudi.  Za ovo se možda ne bi ni saznalo da Jiu jitsu borac Alen Ramić na svom Facebook profilu nije podijelio priču o tužnog sudbini ovog nekadašnjeg igrača Željezničara. 

"Sinoć, u gluho doba noći, mi se javio bivši igrač Željezničara. Neće sa imenom da ide u javnost. Ostavio je novac. Znate kako me obradovao", napisao nam je Ramić.

Jedan od Alenovih prijatelja sa Facebooka je dodao da Dragan živi u selu Ledići, u podnožju Treskavice i Bjelašnice.

Ramićevu objavu na FB prenosimo u cijelosti: 

Apel za pomoc legendi FK Željo, Dragan Vlaški...
Od prijatelja sam saznao da zivi u jako teskim uslovima. 
Na granici siromastva. 
Svi koji bi htjeli pomoci kontakt osoba Nesib Muratovic....

Lijepo je pomenuti i otrgnuti od zaborava i one igrace sa velikog fudbala. Sa nama u Veroni je igrao Dragan Vlaski Dzings. Igrali smo protiv nekoga, on je uhvatio jedan volej iz mrtvog ugla i poslao loptu u kontra raslje. Fantastican je to bio gol. Prolazeci pored klupe sa igracima trener Dzevdet Midzic – Midza mu dobaci: Ovo si napravio sad i nikad vise. Minut poslije Vlaski zabi identican gol, samo sa druge strane. Prosto nevjerovatno. Pride Midzi i kaze: “ Ono si rekao jednom, nemoj vise nikad “.

Ekipa Verona. Dragan Vlaski, cuci treci s lijeva je imao velikog udjela u osvajanju sva tri prva mjesta na turniru Fis-Gol za ovu ekipu.

Dragan Vlaški iz igračkih dana - undefined

Facebook: Dragan Vlaški iz igračkih dana


DRAGAN VLAŠKI - NAJDUŽI STAŽU MALOM FUDBALU

U zelji da fudbalsku karijeru Dragomira Vlaskog i njegov doprinos za afirmaciju malog fudbala prikazemo u sto boljem svjetlu pokusavali smo kontaktirati vise osoba. Nazalost, nema dovoljno podataka o njegovoj igrackoj karijeri.

Mnogi postovaci turnira Fis-Gol sigurno se sjecaju Vlaskog a poznatiji je po nadimku Dragan a prijatelji su ga zvali i Dzinks.

Dragan Vlaski je igrao za FK Zeljeznicar dug vremenski period, od 1968 godine. Prosao je sve igracke kategorije, od pionira do prvotimca. Prema raspolozivim podatcima posljednje nastupe za FK Zeljeznicar odigrao je u sezoni 1982/83 godine, kada je imao 23 nastupa, sa tri postignuta gola. Te zavrsne godine zajedno sa Draganom Vlaskim su igrala jos dva Dragana, golmani Sujica (29 nastupa) i Skrba (5). Od igraca da spomenemo da su igrali: Milomir Odovic (31), Josip Cilic (31), Edin Bahtic (30), Mehmed Bazdarevic (29), Haris Skoro (28), Branislav Berjan (27), Vlado Komsic (26), Dusko Ivanovic (23), Rade Paprica (18)……………………………..

Popularni Dzinks je za svo vrijeme igracke karijere bio u malom fudbalu. Odrastao je u raji iz Buca Potoka, gdje se na improvizanom igralistu sljaci igralo raja protiv raje, krajem sezdesetih godina. Kasnije trenirajuci u FK Zeljeznicar upoznao je Mladena Vrceka – Medu vlasnika kafica “Verona”, cija je ekipa redovna ucestvovala na organizovanim turnirima u malom fudbalu. Poceo je igrati za njih i nije mjenjao ekipu svo vrijeme. Uz Vahida Avdica i Zorana Przulja bio je najstardadniji igrac ove ekipe malog fudbala, jedne od najboljih ekipa u gradu Sarajevu iz tog perioda.

Za Dragana Vlaskog se moze reci da je jedan od prvoligaskih igraca sa najduzim stazom u malom fudbalu. Sigurno je da je u toku igranja sa ekipom Verona osvojio mnogo turnira, a samo na turniru Fis-Gol su tri puta bili najbolji. Dzinks je igrao na sva tri turnira i bio medju najboljim igracima ove ekipe.

Mi smo Željini, Željo je naš!

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije