Divljanje navijača Partizana: Međusobno se potukli, demolirali kladionicu, vrijeđali

Radiosarajevo.ba
Divljanje navijača Partizana: Međusobno se potukli, demolirali kladionicu, vrijeđali
Foto: starsport / Navijači Partizana

Fudbaleri Vojvodine na svom terenu savladali su Partizan 3:2 u 30. kolu Superlige Srbije, no utakmicu je obilježilo divljanje navijača beogradskog tima.

Sve je počelo na putu do Novog Sada kada su se navijači Partizana međusobno potukli u Kaću. U masovnoj tučnjavi dvije navijačke frakcije, četvorica navijača su povrijeđena, a demolirana je jedna kladionica.

Iz Kliničkog centra Vojvodine saopćeno je da su trojica pacijenata zadobila teške povrede, dok je jedan lakše povrijeđen.

"Grobare" nije smirio dolazak na stadion u Novom Sadu. Tokom prvog i drugog poluvremena navijači Partizana vrijeđali su navijače Vojvodine pjevajući "Pola Mađar, pola ustaša"!

Oficijelni spiker je tokom prvog poluvremena opominjao navijača da će svaki vid rasizma biti sankcionisan. Međutim, to nije urodilo plodom...

Sudija Đorđić je prekinuo utakmicu, pri čemu ni pokušaji igrača "crno-bijeli" Stojkovića i Tošića nisu urodili plodom. Prekid je trajao oko 13 minuta, kada su se navijači konačno smirili, igrači vratili na teren i utakmica je nastavljena.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije