Disciplinska komisija FS BiH žestoko kaznila Sarajevo, Željezničar i Borac

Anadolija
Disciplinska komisija FS BiH žestoko kaznila Sarajevo, Željezničar i Borac
Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine na današnoj sjednici u Sarajevu kaznila je FK Sarajevo sa 8.400 KM zbog propusta u organizaciji utakmice 5. kola Premijer lige BiH protiv FK Željezničar.

FK Sarajevo je kažnjeno i zbog upotrebe veće količine pirotehničkih sredstava od navijača što je prouzrokovalo prekid utakmice u trajanju od dvije minute, ubacivanja tvrdih predmeta u teren i zbog korištenja duplog razglasa.

Disciplinska komisija NS/FS BiH pod predsjedavanjem Nermina Kljajića kaznila je i FK Željezničar 6.000 KM, zbog upotrebe veće količine pirotehničkih sredstava navijača tog kluba.

Zbog upotreba pirotehničkih sredstava na utakmici protiv Mladosti, Komisija je sankcionisala i NK Široki Brijeg, novčanom kaznom u iznosu 1.000 KM.

DK je novčanom kaznom u iznosu od 1.000 KM kaznila NK Čelik, zbog kršenje člana 24. Propozicija takmičenja BHT PL BiH, u tehničkom prostoru nije bilo licenciranog pomoćnog trenera i ljekara kluba.

Disciplinska komisija NS/FS BiH je na današnjoj sjednici sankcionisala i FK Borac u iznosu od 7.000 KM zbog propusta u organizaciji utakmice 6. kola PL BiH protiv FK Sarajevo, kao i zbog upotreba veće količine pirotehničkih sredstava od strane  navijača, skandiranja i isticanja transparenata sa politčkim porukama.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije