Disciplinska komisija bez odluke o zastavi Praljka na Pecari: Prikupljaju se dokazi

Radiosarajevo.ba
Disciplinska komisija bez odluke o zastavi Praljka na Pecari: Prikupljaju se dokazi
Foto: Radiosarajevo.ba / Detalj s utakmice Široki Brijeg - Zvijezda 09

Sjednica Disciplinske komisije Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine održana je danas, a na istoj akcenat je bio na incidentu koji se dogodio u 18. kolu BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine, između Širokog Brijega i Zvijezde 09, međutim nije donesena odluka o kazni, piše Scsport.

Podsjetimo, domaći navijači su na Pecari tada istakli sliku osuđenog ratnog zločinca Slobodana Praljka, zbog čega glavni sudija Sabrija Topalović kratko prekinuo utakmicu. Ipak, nije donesena odluka o kazni s obzirom na to da se prikupljaju još neki dokazi, potvrđeno je za portal SCsport.ba.

Naime, na utakmici 18. kola BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine između Zrinjskog i Mladosti, također se pojavila fotografija osuđenog ratnog zločinca Praljka, što nigdje nije prijavljeno. Klub sa Pecare je naknadno prijavio taj slučaj, jer su smatrali da bi bilo nepravedno da samo oni budu kažnjeni.

Kako bi se prikupili još neki dokazi, odluka o kaznama je prolongirana.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije