Direktor Džihanić o odlasku iz FK Željezničar: Odlazim zbog Amara Osima

5
A. Sokolović
Direktor Džihanić o odlasku iz FK Željezničar: Odlazim zbog Amara Osima
Foto: FK Željezničar / Enis Džihanić

Istina je, nisam više direktor Fudbalskog kluba Željezničar. Ovu odluku sam donio 3. decembra, kada sam imao verbalni sukob sa trenerom Amarom Osimom. Klubu sam poslao dopis da me razriješi dužnosti.

To u ekskluzivnom razgovoru za portal Radiosarajevo.ba kaže Enis Džihanić, sada već bivši direktor Fudbalskog kluba Željezničar.

Džihanić za naš portal prvi put u javnosti govori o sukobu koji se dogodio tog 3. decembra sa trenerom Plavih.

"Sve se dogodilo u mojoj kancelariji. Ušao je Osim i verbalno me napao. U tom razgovoru su s njegove strane pale teške riječi, koje ja sebi nisam mogao dozvoliti i podnio sam ostavku. To što mi je sve izgovorio Osim, nisam mogao sebi dopustiti da ostanem u klubu. Iz tog razloga sam odmah napisao dopis članovima Upravnog odbora da odlazim", priča nam Džihanić.

Na naše pitanje da li je došlo do fizičkog obračuna u kancelariji, Džihanić kategorično kaže:

"Ne, nije bilo nikakvog fizičkog sukoba, samo su pale teške riječi. No, i to što je Osim izgovorio je bilo previše". 

Džihanić kaže da je nakon smrti predsjednika Admira Džubura, koji je umro 23. novembra od posljedica koronavirusa, ostao jedina ovlaštena osoba u klubu.

"Kada je predsjednik Džubur preselio, sve je ostalo na meni. No, Bilo je lijepo dok je trajalo. U klub sam ušao kao navijač. Srcem sam radio. Te neke priče da Upravni odbor nije bio zadovoljan mojim radom, što prenose pojedini portali, nisu istinite. Ako Upravni odbor ima neku poruku za mene, neka se očituje na stranici kluba. Napominjem da o mom radu može govoriti samo Upravni odbor, a ne Amar Osim, koji je samo uposlenik kluba. Klubu želim sve najbolje u budućnosti, a ja s Grbavice odlazim čista obraza", kazao je Enis Džihanić, sada već bivši direktor Fudbalskog kluba Željezničar za portal Radiosarajevo.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije