Zmaj velikog srca: Džeko kupio lijek Sarajki oboljeloj od raka dojke

Radiosarajevo.ba
Zmaj velikog srca: Džeko kupio lijek Sarajki oboljeloj od raka dojke
Ponajbolji bh. nogometaš Edin Džeko još jednom je pokazao svoju veličinu i sigurnu titulu svojevrsnog heroja nacije, nakon što je danas obznanjeno kako je kupio lijek za oboljelu Sarajku Ernesu Kunalić.

Za Ernesu, koja je oboljela od karcinoma dojke, ovih dana je pokrenuta humanitarna akcija kako bi se skupio novac za hitnu promjenu terapije, jer njena borba s rakom, uprkos tri ciklusa hemoterapija, dvije operacije i zračenjima nije bila uspješna.

Ljekari su joj preporučili uzimanje novog pametnog lijeka Olapariba (Lynparza), koji je nedavno odobren, no nažalost nije pokriven zdravstvenim osiguranjem BiH.

Ernesa bi ovaj lijek trebala primati godinu dana, a s obzirom na to da on u Zagrebu košta 5.100 eura, za nju je ta opcija bila preskupa. Ipak, Edin Džeko je još jednom iskazao svoju humanost i odlučio pomoći Ernesi, tako što joj je platio prvih mjesec dana terapije, potvrdio je njegov glasnogovornik Jasmin Ligata.

Lijek će joj biti dostavljen preko posrednika, a ovom prilikom Dijamant je apelirao i na ostale da se uključe u akciju spašavanja mladog života.

ernesa_kunalic_humanitarna_akcija_poziv.jpg - undefined

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije