Derby della Capitale: Zašto je utakmica protiv Rome važna za Senada Lulića

J. M.
Derby della Capitale: Zašto je utakmica protiv Rome važna za Senada Lulića
Već se upisao u historiju Lazija, ali Senad Lulić želi otkriti nove horizonte. Subotnji derbi izgleda kao presudan trenutak u sezoni za "biancoceleste".

Roma – Lazio u subotu na Olimpicu. Za 32-godišnjeg reprezentativca BiH poseban izazov: Prvi put će biti kapiten u gradskom derbiju.

Derby della Capitale učinio ga je ikonom za navijače Lazija 26. maja 2013. godine kada je postigao jedini gol u finalu Kupa Italije za pobjedu "nebesko plavih" nad Romom 1:0.

U svojoj sedmoj sezoni u dresu Lazija Lulić je preuzeo kapitensku traku umjesto Lucasa Biglije. Postao je "šef" na terenu i u svlačionici, baš kada se Lazio vratio u sam vrh italijanskog fudbala.

Rimski klub, uz utakmicu manje, zaostaje četiri boda za vodećim Napolijem. Prodori Senada Lulića po lijevoj strani predstavljaju jedan od glavnih faktora uspjeha ekipe Simonea Inzaghija.

"Scudetto? Vidjet ćemo u aprilu gdje ćemo biti", rođeni Mostarac stišava euforiju u plavoj polovini Vječnog grada.

Razumljivo je zašto je oprezan uoči subotnjeg derbija. Kola brzo mogu krenuti nizbrdo nakon neuspjeha u gradskom okršaju... U decembru prošle godine Lazio je izgubio 0:2, a Lulić je zaradio suspenziju zbog navodne rasističke uvrede na račun Antonia Rüdigera, tadašnjeg fudbalera Rome.

Subotnja utakmica je prilika da nakon rimskog derbija na naslovnice dođe po fudbalskim stvarima.

Ali, i šansa da se još jednom iskupi zbog pomalo neprimjerene reakcije kada ga je trener Inzaghi izvodio iz igre u pretposljednjoj prvenstvenoj utakmici s Bolognom.  Treneru i saigračima već se izvinio tako što ih je izveo na večeru.

Jer, Lulić je oličenje borbenog duha Inzaghijeve ekipe. Svoje kvalitete stavio je u službu tima. Utakmica s Romom je prilika da ispuni još jedan san – pobjedu u gradskom derbiju s kapitenskom trakom. A, ako ne uspije, bit će još prilika. Ugovor s Lazijom veže ga do 2020. godine...

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije