Derbi u Španiji gdje Villarreal dočekuje Romu, Kolašinac gostuje Cimirotu

Radiosarajevo.ba
Derbi u Španiji gdje Villarreal dočekuje Romu, Kolašinac gostuje Cimirotu
AS Roma / S treninga Rome
Nakon utakmica Lige prvaka koje su odigrane u utorak i srijedu, večeras se nastavlja takmičenje i u Evropskoj ligi, a na rasporedu su prve utakmice šesnaestine finala.

Utakmica između Villarreala i AS Rome definitivno je jedna od najzanimljivijih šesnaestine finale Evropske lige, jer se sastaju trenutno šesta ekipa španske Primere Villarreal i italijanska Roma, koja se na tabeli Serie A nalazi odmah iza vodećeg Juventusa.

Ipak, u posljednje vrijeme se u nešto boljoj formi nalaze Rimljani, koji su nanizali čak osam pobjeda i samo jedan poraz, dok je popularna Žuta podmornica u istom periodu ostvarila samo jednu pobjedu, dva poraza i čak šest remija. Recimo još da su ova dva tima prije 13 godina odmjerila snage i u osmini finala Evropske lige, i tada su u oba navrata slavili domaćini, ali je na kraju zbog gola datog u gostima dalje ipak prošao Villarreal. Edin Džeko će imati večeras priliku nastaviti svoj golgeterski niz u dresu Vučice.

PAOK Gojka Cimirota dočekat će ekipu Schalkea, gdje nastupa bh. defanzivac Sead Kolašinac. Obje ekipe su zbog dobrih igara u grupnoj fazi ovog takmičenja izborili plasman u šesnaestinu finala i sada će u međusobnom dvomeču tražiti put do osmine finala.

U toj grupnoj fazi je ipak Schalke igrao dosta bolje i osvojili su prvo mjesto sa pet pobjeda, dok je PAOK zauzeo drugo mjesto u svojoj grupi uz tri pobjede, ali i dva poraza. Sastali su se ovi rivali i u kvalifikacijama za Ligu prvaka 2013. godine i tada je Schalke na ovom gostovanju slavio sa 3:2, nakon što je u Gelsenkirchenu bilo 1:1.

Jedan od glavnih favorita za osvajanje Evropske lige - engleski Manchester United u prvom susretu šesnaestine finala na svom Old Traffordu dočekuje jedan od najslavnijih francuskih klubova St. Etienne.

Inače, i jedni i drugi su grupnu fazu Evropske lige završili sa po 12 osvojenih bodova, s tim da je francuskom predstavniku to bilo dovoljno za prvo mjesto na tabeli, dok su Crveni đavoli iz Manchestera završili tek kao drugi u svojoj grupi.

Također, u ostalim susretima treba izdvojiti da Osmanlispor, čiji je član bh. nogometaš Avdija Vršajević, ide u goste Olympiakosu, dok Genk, za koji nastupa Tino Sven Sušić, bit će gost Astri, a Gent Danijela Milićevića na svom terenu igra protiv Tottenhama.

Parovi:

Krasnodar - Fenerbahce

Gent - Tottenham

Astra - Genk

AZ - Lyon

Borussia M'Gladbach

Rostov - Sparta Prag

Olympiakos - Osmanlispor

Celta - Shakhtar Donjeck

Ludogorec - Kopenhagen

PAOK - Schalke

Anderlecht - Zenit

Manchester United - St-Etienne

Hapoel Beer-Sheva - Bešiktaš

Legia - Ajax

Villarreal - Roma

Athletic - APOEL

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije