Derbi u Mostaru: Duel šest posljednjih prvaka Pod Bijelim brijegom

Radiosarajevo.ba
Derbi u Mostaru: Duel šest posljednjih prvaka Pod Bijelim brijegom
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Detalji sa utakmice Sarajevo-Zrinjski

Reprezentativna pauza počinje narednog vikenda, a prije nego premijerligaši odu na odmor odigrat će se utakmice 12. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine. Prvi krug utakmica je iza nas, a nakon 11 odigranih kola prvo mjesto na tabeli djele Sarajevo i Željezničar sa po 23 osvojena boda. Plavi imaju bolju gol razliku i međusobni duel, a prvi pratioci su Tuzla City (21) i Zrinjski (19).

Derbi kola igra se na stadionu Pod Bijelim brijegom gdje će snage odmjeriti klubovi koji su bili prvaci u posljednjih šest sezona najjačeg fudbalskog takmičenja u Bosni i Hercegovini. Zrinjski je prvak bio četiri, a Sarajevo dva puta. U prvom susretu ove sezone odigranom na stadionu Asim Ferhatović Hase pobjedu s minimalnih 1:0 upisao je FK Sarajevo.

"U svakom slučaju ovo je pravi derbi kola, igraju ekipe koje su prošle godine bile na prva dva mjesta. Zrinjski je pod nekom vrstom pritiska u ovoj utakmici, jer su prošli meč kod kuće izgubili od Širokog Brijega. Mi želimo da napravimo dobar rezultat poslije eliminacije iz Kupa, gdje smo u Širokom odigrali dosta dobro na momente, ali u datim trenucima nismo bili pametni i mudri da meč privedemo kraju”, izjavio je Musemić uoči utakmice.

"Nakon pobjede u Kupu imali smo dva dana za pripremu. Igrači su svjesni uloga u ovoj utakmici, svi gore od želje da izađu na teren i da pokazu pred našim navijača da je HŠK Zrinjski mjesto u vrhu. Nedostaje nam čvrstoće, agresije, ratničkog duha... Dobri smo u pojedinim fazama igre, međutim nemamo kompaktnost kakvu smo imali u europskim utakmicama. Izgubila se ta neka agresivnost, ali se nadam da će to već sutra ponovno biti na visokoj razini", rekao je uoči utakmice Hari Vukas - trener HŠK Zrinjski.

Duel na stadionu Pod Bijelim brijegom počinje u 15 sati i 30 minuta.

Osim derbija u Mostaru danas će biti odigrana još tri susreta. Čelik će na svom terenu ugostiti Široki Brijeg koji je ušao u formu, dok će u Bijeljini snage odmjeriti domaći Radnik i tuzlanska Sloboda. Najprijatnije iznenađenje sezone Tuzla City ugostit će na svom terenu fenjeraša Zvijezdu 09.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije