Derbi na Giusseppe Meazzi: Hoće li Inter ući u borbu za osminu finala

Radiosarajevo.ba
Derbi na Giusseppe Meazzi: Hoće li Inter ući u borbu za osminu finala
Foto: EPA-EFE / S posljednjeg treninga Intera uoči meča sa Borussijom

U grupama ”E”, ”F”, ”G” i ”H” večeras će biti odigrane utakmice trećeg kola UEFA Lige prvaka, a derbi je u Milanu gdje će Inter dočekati Borussiju iz Dortmunda.

Inter nakon poraza od Barcelone u prošlom kolu, mora da hvata priključak za Milionerima i Kataloncima, a večerašnji derbi im je prava prilika za to. U tim se vraća i Romelu Lukaku pa će Nereazzuri biti pojačani u napadačkom dijelu.

Barcelona se večeras pokazati snagu nad Slavijom iz Praga, i nadati se da će Borusija poraziti Inter.

         

Rezultati by SofaScore

          

U grupi H situacija je manje-više poznata. Prošlogodišnja senzacija Ajax dočekuje Chelsea, a Kopljari žele da se priključe PSG-u, Bayernu i Cityu koji imaju maksimalan učinak. Chelsea se nada pobjedi, ali im i remi pomaže da ostanu na drugom mjestu, u slučaju da Lille večeras iznenadi Valenciju.

          

Rezultati by SofaScore

Lider grupe E, Napoli, ide u goste RB Salzburgu. Njemačka ekipa je dobro otvorila ovu sezonu Lige prvaka i trenutno zauzima drugu poziciju na tabeli, dok je aktuelni šampion Liverpool trećeplasirani, a Redsi večeras gostuju kod Genka.

         

Rezultati by SofaScore

          

RB Leipzig ugostit će lidera grupe G Zenita, a eventualnom pobjedom, Nijemcima se smiješi druga pozicija na tabeli. Benfica mora spašavati sezonu i boriti se barem za Europsku ligu, a večeras im u goste dolazi nezgodni Lyon.

         

Rezultati by SofaScore

          

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije