Del Piero ponovo na terenu Stare dame, sastale se legende Juventusa

Radiosarajevo.ba
Del Piero ponovo na terenu Stare dame, sastale se legende Juventusa
Alessandro Del Piero, David Trezeguet, Pavel Nedved, Edgar Davids, legende Stare dame odigrale su u utorak navečer humanitarni meč na Juventusovom stadionu u Torinu.

Pravi spektakl dogodio se sinoć na stadionu italijanskog prvaka na kojem je odigran godišnji meč 'Partita del Cuore' u plemenite svrhe. Naime, sakupljena su značajna sredstva koja će biti usmjerena fondaciji Piemontese za istraživanje i liječenje raka i fondaciji Telehton, dobrotvorne organizacije za istraživanje genetskih bolesti.

Poznati sportisti među kojima su naročitu pažnju privukli nekadašnji igrači Juventusa odmjerili su snage sa italijanskim pjevačima poput Giannija Morandija, Erosa Ramazzottija i Paola Bellija, predstavnicima Fiata, TV voditeljima itd.

Kako bi se pridružili humanitarnoj akciji svoje kacige su skinuli i vozači Formule 1 Kimmi Raikkonen i Sebastian Vettel. Meč je igrala i legenda hrvatskog fudbala Zvonimir Boban,.

Pavel Nedved je pokazao kako još uvijek brilijira na fudbalskom terenu, no nažalost trener Bianconera Massimilliano Allegri je povrijeđen.

Pojavljivanje Del Piera izazvalo je salve oduševljenja, a Alessandro nije krio sreću što se ponovo nalazi uz klub koji ga je načinio legendom. Televizijski voditelj ga je postavio u kraljevsku stolicu postavljenu na centru stadiona, što je bila simbolična gesta koja je ukazivala na to da je Del Piero kralj Torina, te ga je i intervjuirao što je nasmijalo Del Piera.

Fudbaleri Stare dame pripremaju se za put u Cardiff gdje će u subotu navečer odmjeriti snage sa Kraljevima u finalu Lige prvaka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije