David Beckham osnovao klub u kojem će se okupljati poznate zvijezde

Radiosarajevo.ba
David Beckham osnovao klub u kojem će se okupljati poznate zvijezde
Foto: EPA-EFE / David Beckham
Bivši kapiten engleske nogometne reprezentacije David Beckham osnovao je nogometni klub u Miamiju, koji će biti 25. klub američke MLS lige, prenijeli su britanski mediji.

Beckham je u februaru 2014. godine iskoristio opciju iz ugovora s bivšim klubom Los Angeles Galaxyjem da kupi franšizu po sniženoj cijeni i uspio je dovesti MLS ligu u Miami.

Klub još nema ime ni grb, a igrat će na stadionu kapaciteta 25.000 mjesta.

"Prezadovoljni smo, zahvalni i uzbuđeni. Obećanje našim navijačima i navijačima širom svijeta je jednostavno - vaš tim će uvijek nastojati da vas na terenu učini ponosnim, naš stadion će biti mjesto koje ćete željeti da posjećujete, a naš ujecaj na zajednicu i mlade južne Floride bit će veliki", rekao je Beckham.

Miami je od 1998. do 2001. godine imao MLS franšizu, ali je klub Miami Fusion napustio grad zbog slabe posjete na utakmicama.

Beckham je za četiri godine imao mnogo problema da osnuje klub, prije svega zbog lokacije za izgradnju stadiona na jugu Floride, čiji su se stanovnici protivili.

On je zajedno s timom investitora u decembru 2015. godine kupio zemljište za izgradnju stadiona, poslije tri neuspjela pokušaja kupovine pogodne lokacije.

Stadion je izgrađen u Overtaunu, okrugu Miamija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije