Daniel Sturridge optužen da je zgrnuo veliku lovu na kladionici, otkriveni detalji

Radiosarajevo.ba
Daniel Sturridge  optužen da je zgrnuo veliku lovu na kladionici, otkriveni detalji
Foto: EPA-EFE / Daniel Sturridge: teške optužbe na račun zvijezde Liverpoola

Englesku nogometnu scenu potresa novi skandal s klađenjem. Ovoga puta riječ je o aferi igrača Liverpoola Daniela Sturridgea, koji je trenutno pod istragom zbog sumnje da je učestvovao u klađenju.

Engleski nogometni savez je pokrenuo istragu da je Sturridge ili njegovi prijatelji uplatili određeni iznos novca na prelazak u West Bromwich Albiona, piše Express & Star.

Navodno su pozamašni iznosi uplaćeni 28. januara 2018. da će Sturridge u tom prijelaznom roku potpisati za WBA, što se na kraju i dogodilo.

U tom trenutku WBA je bio zakucan na dno tabele, a kvota da će Sturridge otići baš tamo bila je - 67.

Baš idućeg dana Daniel je potpisao za WBA, a kladionice su do tog trenutka favorizirale njegov prelazak u Inter iz Milana.

U toj poplavi oklada da će Sturridge otići upravo u WBA, kladionice su sporo reagirale i dok su smanjile kvotu na 1,50, izgubile su ogroman novac.

Liverpool i Engleski nogometni savez su nisu službeno oglasili i javno definirali optužbe, ali su potvrdili da se odnose za taj period.

U međuvremenu, Sturridge se vratio u Liverpool i zabio 12 golova i sve se više uklapa u planove Jurgena Kloppa.

Sturridge je dobio rok do 20. novembra da se izjasni o optužbama, a on je za sada izjavio da se „nikad nije kladio na nogomet“.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije