Danas se okupljaju Zmajevi: Robi protiv Finske i Italije bez važne karike

Radiosarajevo.ba
Danas se okupljaju Zmajevi: Robi protiv Finske i Italije bez važne karike
Foto: Admir Kuburović / Radiosarajevo.ba / Zmajevi trenirali na Grbavici

Nogometni reprezentativci Bosne i Hercegovine danas će se okupiti na Ilidži, u okviru priprema za kvalifikacije za EURO 2020., gdje će naši Zmajevi odigrati dva susreta - sa Finskom 8. juna u Tampereu i sa Italijom 11. juna u Torinu.

Još jedan igrač nacionalnog tima će pored Radeta Krunića, izostati sa reprezentativnog okupljanja. Riječ je o Seadu Kolašincu koji se žalio na povredu nakon utakmice koju je su srijedu navečer odigrao za Arsenal u finalu Europske lige.

Prosinečki u brigama: Uoči Finske i Italije ostao bez jednog od najboljih igrača

Umjesto Kolašinca selektor Robert Prosinečki je naknadno uputio poziv Bojanu Nastiću, koji će se sutra (subota) priključiti bh. reprezentativcima.

„Na putu sam prema Sarajevu ali sam se danas čuo sa Kolašincem, koji me obavijestio da ima problem s koljenom, tako da smo odlučili da ne dolazi na prozivku već da se podvrgne terapijama. Umjesto njega pozvao sam Nastića“, rekao je Prosinečki, dodajući da su već nakon utakmice ljekarski timovi Arsenala i reprezentacije BiH razmijenili informacije o statusu njegove povrede.

Kolašinac će zbog problema s unutrašnjim kolateralnim ligamentom koljena propustiti susrete protiv Finske i Italije.

Susret sa Finskom propustit će i Miralem Pjanić, koji je u posljednjem duelu odigranom u Zenici protiv Grčke (1:1) dobio crveni karton.

Sjajne vijesti iz UEFA-e za Zmajeve i Prosinečkog o Miralemu Pjaniću

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine moći će računati na Miralema Pjanića u susretu s Italijom, potvrđeno je za Radiosarajevo.ba. "Uspjeli smo po žalbi. Apelaciona je pristala. Ovo je naša pobjeda, pobjeda svih ljudi iz Nogometnog saveza BiH, pobjeda Pjanića", potvrdio je za Radiosarajevo.ba Adnan Džemidžić, generalni sekretar FS BiH.


Europska nogometna federacija (UEFA) Pjanića je prvobitno kazila sa dva susreta kazne, ali je nakon žalbe Nogometnog saveza BiH njegova kazna smanjena, tako da će imati pravo nastupa protiv Italije.

Sjajne vijesti iz UEFA-e za Zmajeve i Prosinečkog o Miralemu Pjaniću

Prosinečki je ranije rekao da je optimista u pogledu ishoda oba susreta i da se nada da će Zmajevi ostati u utrci za prva dva mjesta koja vode na Europsko prvenstvo.

Za danas u 12.40 sati je zakazana i prva konferencija za medije na kojoj će se obratiti Prosinečki i neko od igrača, a u 18 sati u kampu Fudbalskog kluba Sarajevo na Butmiru bit će održan i prvi zajednički trening.

Zmajevi put Finske kreću u četvrtak jutarnjim letom sa Sarajevskog aerodroma.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije