Danas saznajemo finaliste Kupa BiH

Fena
Danas saznajemo finaliste Kupa BiH
Kup BiH/Ilustracija / Trofej Kupa BiH

Posljednji susreti polufinala nogometnog Kupa Bosne i Hercegovine igraju se danas.

Sarajevo na Koševu dočekuje ekipu Sloge iz Gornjeg Crnjelova, a u uzvratni meč ulazi s tri gola prednosti iz prvog susreta u Bijeljini. 

Trener Husref Musemić ističe da ekipa mora biti na visokom nivou i u revanšu.

„Bez obzira na prednost iz prve utakmice svi igrači će morati da budu maksimalno ozbiljni i profesionalni jer želimo da napravimo što bolji rezultat. Imamo problema s igračkim kadrom i vidjet ćemo sa trenerom juniora Uščuplićem na koga iz "U-19" tima možemo računati“, izjavio je Musemić uoči meča.

Šef stručnog štaba Sloge Senad Hadžić očekuje bolju igru svog tima.

„Činjenica je da smo u prvoj utakmici razočarali. Naravno, znali smo koliko je Sarajevo kvalitetna ekipa, ali ipak nismo pružili najbolje od sebe. Ovaj tim može bolje i zbog toga očekujemo da se u revanšu predstavimo u boljem svjetlu i da popravimo utisak u odnosu na prvi susret“, kazao je Hadžić.

Susret Sarajevo - Sloga igra se na stadionu "Asim Ferhatović Hase" od 18 sati.

U Zenici će snage odmjeriti Tošk i Široki Brijeg koji nakon prvog meča na Pecari ima dva gola prednosti.

Trener Toška Ajdin Mrguda cijeni ekipu Širokog Brijega, ai se nada da će njegovi igrači sustići zaostatak.

„Široki Brijeg ima jako kvalitetnu ekipu u šta smo imali priliku da se uvjerimo i u prvom meču. Bez obzira na zaostatak nada postoji. Mi ćemo nastojati da se predstavimo u najboljem svjetlu i da se na što bolji način suprotstavimo Širokobriježanima“, kazao je.

Šef stručnog štaba Širokog Brijega Goce Sedloski ističe važnost utakmice u Zenici.

Svaka pobjeda je pobjeda i sve će ovisiti o nama, ako budemo pravi onda neće biti problema. Nećemo potcijeniti Tošk, znate kakve znaju biti kup utakmice. Igrači, trener, uprava i navijači svjesni su značaja susreta i daćemo sve od sebe da prođemo, iako neće biti lako - istakao je Sedloski.

Meč TOŠK - Široki Brijeg igra se u Trening centru NSBiH u Zenici od 16 sati. 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije