Danas prve utakmice drugog kola Premijer lige BiH: U Mostaru veliki derbi

Radiosarajevo.ba
Danas prve utakmice drugog kola Premijer lige BiH: U Mostaru veliki derbi
Foto: FK Velež / Detalj sa susreta

Prve utakmice drugog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine bit će odigrane danas, a sastaju se: Radnik Bijeljina - FK Tuzla City (17.30h), FK Mladost Doboj-Kakanj - FK Željezničar (17.30h), FK Borac Banja Luka - FK Zvijezda 09 (20.30h), FK Sloboda Tuzla - NK Široki Brijeg (20.30h).

Gradski rivali Zrinjski i Velež će u nedjelju odmjeriti snage, što je ujedno i derbi kola.

Sjajna utakmica očekuje se i u Zenici gdje će domaći Čelik tražiti svoje šanse protiv aktuelnog šampiona zemlje FK Sarajeva.

Čelik je u prošlom kolu savladao NK Široki Brijeg u gostima sa 1:0, dok je Sarajevo na svom terenu bilo bolje od Zrinjskog.

FK Željezničar će pokušati doći do bodova protiv ekipe FK Mladost Doboj-Kakanj koja je u prvom kolu nadigrala mostarski Velež u Vrapčićima sa 3:1. S druge strane, Željezničar je u derbiju protiv Borca na domaćem terenu odigrao 0:0 i tako remijem započeo novu sezonu.

Banjalučki Borac ima velike ambicije za ovu sezonu, a na domaćem terenu će pokušati doći do pobjede protiv ekipe FK Zvijezda 09.

FK Tuzla City je u prošloj utakmici sa visokih 5:1 savladala u gostima ekipu FK Zvijezda 09 i pokazala da ima ozbiljne ambicije u ovoj sezoni. Oni će gostovati kod FK Radnika iz Bijeljine, i to će svakako biti jedan od zanimljivijih mečeva.

Tuzlanska Sloboda tražit će drugu uzastopnu pobjedu u utakmici protiv Širokog Brijega, nakon što su u prvom kolu, također na domaćem terenu, savladali ekipu Radnika iz Bijeljine.

Raspored utakmica

Subota

Od 17.30 sati:

FK Mladost Doboj-Kakanj - FK Željezničar

FK Radnik Bijeljina - FK Tuzla City

Od 20.30 sati:

FK Borac Banja Luka - FK Zvijezda 09

FK Sloboda Tuzla - NK Široki Brijeg

Nedjelja

Od 20.00 sati:

HŠK Zrinjski Mostar - FK Velež Mostar

Od 20.30 sati:

FK Čelik Zenica - FK Sarajevo

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije